Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jumelage : atletiekclubs uit Herentals en jumelagegemeente IJsselstein (NL) jumeleren, brandweer per fiets

Brandweer Herentals

REactiv, de atletiekclub uit IJsselstein (NL) en ACH Atletiekclub van Herentals organiseren op regelmatige basis een ontmoeting.

De Nederlandse club heeft ACH nu uitgenodigd voor een ontmoetingsdag in IJsselstein op zaterdag 19 augustus. Vanuit Herentals vertrekt een delegatie van een 25-tal lopers naar IJsselstein.

's Morgens staat er een loop van 5 en 10 km op het programma. Na de een lunch krijgen de bezoekers uit Herentals een stadswandeling aangeboden.

Het stadsbestuur wil de jumelagebanden tussen het verenigingsleven in IJsselstein (33.501 inwoners) en het verenigingsleven in Herentals onderhouden.

Ook brandweer Kempen post Herentals naar IJsselstein (Utrecht)

Een delegatie sportieve brandweermannen van BW Kempen post Herentals is met de fiets vertrokken naar IJsselstein bij Utrecht.

De stad Herentals onderhoudt - net als de brandweer al sinds 1982 - hechte vriendschapsbanden met de prachtige en historische stad IJsselstein. De fietstocht is een vorm van teambuilding maar ook een leuke manier om de bij de collega’s op bezoek te gaan. De afstand tussen Herentals en IJsselstein bedraagt zo’n 145 kilometer.

Onder impuls van gewezen jumelagevoorzitter Wif Van Dyck : pak verwezenlijkingen sinds 1982

Onder impuls van gewezen jumelagevoorzitter Wif Van Dyck, die sinds 1980 de beide stadsbesturen en hun jumelagecomités inclusief hun 100-en verenigingen op sleeptouw nam, groeide de EU-jumelage uit tot diepgewortelde en ononderbroken vriendschapsbanden. 

Beide stadsbesturen wisselden continu know-how uit over hun administratieve organisatie.  Dat resulteerde vaak in een betere en meer efficiënte organisatie in beide steden.

Sinds de Herentals bestuurscoalitie N-VA/CD&V in 2019 is de jumelagegedachte op een dramatisch laag pitje gezet. 

De uitwisselingen met het Duitse Alpen en het Franse Cosne-sur-Loire werden gewoon stopgezet omdat coalitiepartner N-VA niet veel van een krachtige Europese éénmaking moet weten.   Dat blijkt eens te meer in de 'werking' binnen hun fractie in het Europees parlement. 

En binnen de Herentalse stedelijke administratie bleek niemand bekwaam om in het Duits en het Frans perfect te kunnen communiceren, zowel praten als schrijven... 

De Europese Unie subsidieert massaal deze zeer leerzame jumelageprojecten voor de inwoners, de besturen en het verenigingsleven.

Later meer.

Op de foto : brandweer Kempen post Herentals vertrek naar IJsselstein vrijdagochtend aan de brandweerkazerne - en aankomst in IJsselstein  /rr/NNieuws.

Aankomst brandweer Herentals in IJsselstein brandweerkazerne

Aankomst brandweer Herentals in IJsselstein brandweerkazerne

Brandweer Herentals

Deel dit artikel