U bent hier

Jumelages : geslaagde uitwisseling Calscollege IJsselstein - kOsh campus Ieperstraat

Herentals | Internationaal
17.02.2017 - 13.29u
Door: Herman Gezelle

Afgelopen drie dagen vond een boeiende internationale jumelage-uitwisseling plaats tussen het Calscollege uit de Nederlandse zusterstad IJsselstein en kOsh campus Ieperstraat. 

Schepen Jan Michielsen (CD&V) : 'De leerlingen van beide scholen kregen een gegidste historische stadswandeling door Herentals, een verbroedering op de schaatsbaan van Sport Vlaanderen, een historische stadswandeling door Antwerpen en een pak activiteiten op school: sport, techniek, artistieke oefeningen, en uiteraard volgden de Nederlandse leerlingen les in de nagelnieuwe Campus Ieperstraat. 

Ik kreeg overal intens positieve reacties van leerkrachten en leerlingen.  Dus een geslaagde jumelage die in de toekomst een vervolg kent met steun van het jumelagecomté : de kOsh-leerlingen gaan 3 dagen naar IJsselstein voor een gelijkaardige EU-uitwisseling,' onderstreept schepen Michielsen.

Vrijdagmiddag namen de leerlingen emotioneel afscheid van hun collega's in de Lakenhal.

IJsselstein is een prachtige stad bij Utrecht die uitnodigt tot een uniek bezoek van een pak historische bezienswaardigheden. Info vind je bij dienst Jumelages Toerisme 014-219088 info@herentals.be.

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto