U bent hier

Junior Eurosong : ons Femke naar Armenië vertrokken / foto"s (1)

Internationaal
27.11.2011 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Het Junior Songfestival-avontuur van ons Femke is begonnen. Zondagavond rond 17.30u heeft ze afscheid genomen van haar fans en vrienden op de luchthaven van Zaventem.Femke vertegenwoordigt op zaterdag 3 december de Belgische kleuren op het 9e Junior Eurovisiesongfestival in de Armeense hoofdstad Jerevan. Ze dingt met haar liedje "Een kusje meer" mee naar de overwinning in de liedjeswedstrijd.

Ons 11-jarig femke was net als haar 4 achtergronddanseressen goed ingeduffeld bij haar aankomst op de luchthaven van Zaventem. Ze droegen allen een dikke witte jas, een rode muts, een rode sjaal met witte bolletjes, een warme jeansbroek en gewattteerde laarsjes.  De kleuren van Herentals.

"Ik ben er helemaal klaar voor. Ik heb meer zenuwen om te vliegen dan dat ik zenuwen heb om op te treden op het Junior Eurovisiesongfestival", aldus Femke 1 uur voor haar vertrek. "Het is pas de 2e keer dat ik in een vliegtuig zit, maar de 1e keer is al een hele tijd geleden. Ik sta liever met mijn voeten op de grond", vervolgt Femke.

Onze jonge zangeres heeft al enkele woordjes Armeens geleerd. "Ik kan in het Armeens zeggen: "Ik ben Femke"", klinkt het. Dat heeft ze van Natalia de lieve vrouw van haar mentor ThalsFM-dj Max Weyers geleerd.

De moeder en de 2 zussen van Femke reizen meteen mee naar Armenië. De vader van de jonge zangeres en enkele grootouders reizen het gezelschap later na om de finale van het Junior Songfestival bij te wonen.

Een 50-tal sympathisanten, vrienden en familieleden kwamen op de luchthaven afscheid nemen van de Belgische Songfestivalhoop. Dinsdag volgt de eerste repetitie in het Karen Demirchvan Sports and Concerts Complex in Jerevan. Het stadion biedt plaats aan 10.000 toeschouwers.

Toffe sponsors uit Neteland : de FEMKE-spandoek is geschonken  door de firma TEXT-IT uit Bouwel en Frituur 't Heuveltje ook uit Bouwel.

Volg ons Femke iedere dag hier op Nnieuws en ThalsFM live met onze correspondent ter plaatse vanuit Armenië dj Max Weyers & Natalia / Nnieuws.imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto