Belofte-international Junior Malanda is om het leven gekomen bij een auto-ongeluk in Duitsland. De 20-jarige Belg speelde sinds 2014 bij Wolfsburg.

Het ongeluk vond vanmiddag plaats op de A2 in de richting van Hannover. Volgens de eerste berichten zou Junior Malanda niet zelf achter het stuur gezeten hebben, maar zat de jonge Belg op de achterbank.

De terreinwagen waarin Malanda zat, raakte er aan het slippen, ging van de weg en belandde tegen een boom. Daarbij zou de middenvelder uit het voertuig geslingerd zijn. Hij was op slag dood. Volgens de politie ligt onaangepaste snelheid aan de oorzaak. Op het moment van het ongeluk regende het fel en stond er een stevige wind. Naast Malanda en de bestuurder zat er nog een persoon in het voertuig. Zij hebben het ongeluk wel overleefd.

Wolfsburg, ook de club van Kevin De Bruyne, zou vanavond afreizen naar Zuid-Afrika voor de winterstage. Wellicht was Malanda onderweg naar zijn ploegmaats. De huidige nummer twee in de Bundesliga ziet door het tragische voorval waarschijnlijk af van zijn stage. Foto @DeBruyneKev @JuniorMalanda