Ondanks de breuken en klaplong die Jurgen Van den Broeck opliep na zijn zware valpartij van gisteren, heeft hij een redelijke nachtrust gehad. Hij is ontgoocheld over de opgave, maar beseft heel goed dat hij aan erger is ontsnapt.

Er wacht Jurgen nog een verblijf van minstens 48u in een Frans hospitaal, alvorens hij terug naar België kan komen.

De klaplong valt gezien de omstandigheden mee, want Van den Broeck kan zelfstandig ademen. Samen met de gebroken ribben zorgt de klaplong voor de meeste pijn, maar die is ten opzichte van gisteren al wat afgenomen.

Volgens ploegdokter Mahieu zal de breuk aan het schouderblad niet geopereerd moeten worden.

Al bij al goede vooruitzichten, maar Jurgen zal toch nog zeker 6 weken moeten wachten vooraleer hij terug de fiets op kan. Dit betekend voor hem dus geen deelname aan Herentals Fietst op 28 juli, en ook de Vuelta zal op 20 augustus zonder hem moeten starten.

De andere slachtoffers van de valpartijen:

-Frederik Willems: werd vandaag in het Herentalse St Elisabethziekenhuis geopereerd aan de sleutelbeenbreuk

-Johnny Hoogerland: bezocht gisteren nog een Frans ziekenhuis en kreeg 33 hechtingen. Quote van Hoogerland na z'n spectaculaire valpartij: "Ik leef nog , Weylandt is dood."

-Alexandre Vinokoerov: werd zondagnacht geopereerd aan de breuk in de kop van het rechterdijbeen. De operatie is volgens zijn ploeg Astana goed verlopen.

Foto's: Archief Peter Vissers/Nnieuws : Herentals Fietst 2010

Bron: Nieuwsblad