Jurgen Van den Broeck rijdt de volgende 2 seizoenen voor het Nederlandse team Lotto NL-Jumbo. Hij verlaat na 1 jaar het team Katusha en wordt volgend seizoen ploegmaat van Sepp Van Marcke.

Deze week werd Jurgen Van den Broeck een eerste keer vader van een zoontje Vincent. Met het nieuwe contract is bij het Nederlandse team kan de week van Jurgen, die nog volop revalideert van een val in de Ronde van Frankrijk, niet meer kapot.

Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo versterkt zich met ingang van het seizoen 2017 met Jurgen van den Broeck. De Belgische klassementsrenner verbindt zich voor twee seizoenen aan de Nederlandse World Tour-formatie. “Jurgen van den Broeck komt in eerste instantie als ondersteuning voor onze klassementsmannen Robert Gesink en Steven Kruijswijk in de grote rondes”, legt technisch directeur Nico Verhoeven uit.

“Zijn eerste hoofddoel wordt de Giro d'Italia met Steven Kruijswijk. Jurgen heeft een goed trackrecord en bewezen dat hij een grote ronde aankan. Door zijn ervaring is hij een meerwaarde voor onze ploeg in het plan richting 2018. Bij Katusha was hij de luitenant van de kopman en dat maakt hem interessant voor ons. Zijn drive is om vanuit die rol naar onze ploeg te komen. In de kleinere rondes en de heuvelklassiekers kan hij voor zijn eigen kansen gaan.”

Ieder detail

Ieder detail “Ik ben zeer verheugd met mijn tweejarige contract bij Team LottoNL-Jumbo”, geeft Van den Broeck aan. “De omkadering van het team spreekt me aan. Het is een mooie omgeving om in te werken. Dat motiveert me. Ik zie dat er aan ieder detail gewerkt wordt van trainingskampen tot materiaal en voeding. Mijn specifieke doel is als eerste het bijstaan van Steven Kruijswijk in de Giro. Daarnaast wil ik in de kortere rondes en de Waalse klassiekers mooie resultaten boeken voor het team.”

foto: Photo News/

sponsored by H-Estate Herentals