De stedelijke administratie blijft vierkant draaien. De stad Herentals stuurde vrijdagochtend geen vertegenwoordiger naar een verzoeningspoging met verkavelaar Bertels-Voets in het vredegerecht Herentals.




De partijen hadden afgesproken om voor de vrederechter te verschijnen om de discussie omtrent de grootte van een door de stad goedgekeurde verkaveling af te ronden.

Het schepencollege had de verkaveling in de Peerdsbosstraat goedgekeurd, maar achteraf bleek al snel dat de stad er een stuk vroegere kanaaldijk zou bij verliezen.   De opmeting is de basis van het dispuut.  Om de zaak te beslechten stelde beëdigd landmeter Paul Verhaert, die voor de verkavelaar optreedt,  voor om een deskundige aan te stellen:

Zeventien jaar voor verkavelingsvergunning
De stad ging akkoord.  Stadsjurist Peter Van de Perre zou de de stad vertegenwoordigen. Hij kreeg daartoe opdracht van het schepencollege. Er werd afgesproken dat de zitting zou plaatsvinden op vrijdag 30 maart om 9u.

Maar vrederechter Rik Van Genechten kon vrijdagochtend alleen vaststellen dat de vertegenwoordiger van de stad niet opdaagde. 'Al 17 jaar ben ik met die verkaveling bezig', zei verkavelaar André Bertels achteraf. 'Dat is hallucinant hoe log de administratie werkt.'

Schepen van Ruimtelijke Ordening begrijpt er niets van
Schepen van Ruimtelijke Ordening Mien Van Olmen (CD&V) begrijpt er niets van: 'Onze stadsjurist had de opdracht daar aanwezig te zijn. We hadden het dossier  heel goed voorbereid. Ik weet ook niet wat er fout gelopen is.'

Bron GVA / N.

(nvdr.)  Uit goede bron verneemt onze redactie dat stadsjurist Peter Van de Perre binnenkort deelneemt aan de examens voor de functie van stadssecretaris.   Deze examens moeten de opvolger van Sus Van Dyck aanduiden.