U bent hier

Jury voor assisenproces over Pokémonmoord samengesteld

Heist op den Berg | Neteland
15.10.2019 - 19.31u
Door: Mark Jaspers

Voor het Antwerpse hof van assisen is dinsdagnamiddag de volksjury samengesteld voor het proces over de 'Pokémonmoord'. Vijf mannen en zeven vrouwen moeten eind volgende week oordelen of Jonny Van Den Broeck (27) schuldig is aan de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg.

Van Den Broeck had op 7 februari 2017 met Shashia Moreau afgesproken in Antwerpen om Pokémonfiguurtjes te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. De beschuldigde beweerde dat het slachtoffer niet was komen opdagen.

Hij werd daarin tegengesproken door camerabeelden uit de buurt. Daarop was te zien hoe ze samen vanuit het Centraal Station naar zijn woning aan de Van Stralenstraat waren gewandeld. Shashia was mee naar binnen gegaan, maar was niet meer naar buiten gekomen.

Uiteindelijk gaf Van Den Broeck toe dat Shashia wel bij hem was langsgekomen, maar hij beweerde dat ze na enkele minuten weer vertrokken was.

Op 9 februari 2017 werd het lichaam van het meisje aangetroffen bij graafwerken in de binnentuin van zijn appartementsgebouw. Ze was naakt en vastgebonden aan armen en benen. Uit de autopsie bleek dat ze verkracht en gewurgd werd.

Van Den Broeck beweert dat hij zich niets meer kan herinneren van de feiten, maar volgens de gerechtspsychiater is dat geheugenverlies geveinsd. Hij werd toerekeningsvatbaar verklaard en naar het hof van assisen verwezen.

Dinsdagnamiddag werd de jury samengesteld. Het eigenlijke proces gaat vrijdag van start met de voorlezing van de akte van beschuldiging en het verhoor van Van Den Broeck. Daarna zal een vijftigtal getuigen de revue passeren. Het eindarrest wordt op 25 oktober verwacht. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto