Juwelier Dirk Gijsemberg uit Herentals loopt op krukken. De man werd woensdagmorgen op het voetpad in de buurt van zijn zaak in de Bovenrij aangereden door een fietser en kwam ten val. 

Op de dienst spoed in het AZ Herentals bleek dat zijn gewrichtsbanden van de enkel geraakt zijn.

Volgens de juwelier rijden haast alle fietsers over het voetpad omdat de kasseien te oncomfortabel voor fietsers zijn.  Hij haalt zwaar uit naar het stadsbestuur.

Reacties :

1) Reactie van G. O.D.B. Herentals : 'Ik zou graag willen reageren op het artikel van juwelier aan gereden op voetpad.  Spijtig voor Dirk,  ik wens hem een spoedig herstel toe.
Het moest er toch eens van komen hoe de fietsers jong en oud het voetpad gebruiken in de centrumstraten van Herentals.  Ik begrijp niet dat men hier al niet langer op gerageerd heeft.

Zeker hebben de nieuwe aangelegde straten met kasseien er iets mee te maken.
Nog een vraagje: mogen fietsers door de Zandpoort rijden ?   Naar mijn mening niet omdat ze weeral het voetpad oprijden.  Daar gaan ook nog ongelukken gebeuren.' 

2)   Marc Daneels Herentals : 'Ik vind het spijtig dat Dirk is aangereden door een fietser en wens hem spoedig herstel.  Maar het ligt juist aan het stadsbestuur op de kasseien in de centrum straten valt niet op te fietsen.  Dat het schepencollege zelf is een keer de fiets neemt, maar dat durven ze niet want ze gaan altijd te voet en zeker de heer burgemeester...'  Daneels Marc.  Foto's archief Nnieuws.