Zaterdag ging een delegatie van fanfare Fanfare K.F. De Ware Eendracht Schriek Laura Claes (officieel Melanie) feliciteren met haar 100e verjaardag. Laura is bij de fanfare gekend als Lor. Ze werd vroeger zelfde ‘de moeder van de fanfare’ genoemd omdat ze steeds prominent aanwezig was op alle activiteiten van de fanfare.

Haar man Gust was een zeer goed muzikant en uitzonderlijk actief bestuurslid. Na zijn overlijden in 1968, was de fanfare nog belangrijker voor Lor. Ze had er zeer veel vrienden. Ze miste geen enkele activiteit van de fanfare en stond altijd klaar om te helpen en plezier te maken.

De muzikanten van de fanfare speelden vanmorgen enkele mooie en plezante liedjes voor Lor en haar familie. Het ontroerde haar enorm. Ook de muzikanten genoten hiervan. Zelfs voor de jongste muzikanten, die Lor nooit gekend hebben in de fanfare, was dit een speciaal en ontroerend moment. Het is prachtig dat je dit als vereniging kunt doen !

Lor nodige ons alvast uit voor haar 101ste verjaardag in 2015 en ze nodigden Lor al uit om onze eregast te zijn op hun 150-jarig bestaan, dat ze in 2016 vieren.   Foto's C. Verelst / Nnieuws.