Het KFSIC-verhaal begon in maart 2019.  2 fanfares uit naburige dorpen, K.F. Sint-Isidorus uit O.L.V.-Olen en K.F. Sint-Cecilia uit Tongerlo, besloten de krachten te bundelen om één fanfareorkest op te richten.

'Terwijl we blijven groeien als fanfareorkest, zijn we verheugd om de volgende pagina van het KFSIC-boek op de Wereld MuziekConcours- wedstrijden te schrijven', zegt Nele Mertens van KFSIC. 'Een wereldkampioenschap voor blaasmuziek.'

Deelname WMC Kerkrade 2022 dit weekend

'Het WMC wordt beschouwd als het wereldkampioenschap (of zelfs de Olympische Spelen) van de blaasmuziek. Om de 4 jaar verzamelen orkesten van over heel de wereld in het Nederlandse Kerkrade.
Onze fanfare treedt aan in Eerste divisie. Door loting werd ons optreden gepland op zaterdag 23 juli om 17u in de Rodahal in Kerkrade (NL).

Gisteren hadden we ons derde en laatste try-out concert.  Vandaag repeteren we voor een laatste maal in zaal Sint-Jan Wiekevorst, Dalstraat (20uur).

We kijken uit naar onze deelname zaterdag en zijn enorm fier op onze muzikanten dat we als vereniging dit evenement samen kunnen beleven. De inspanningen van zowel dirigent als muzikanten voor dit project zijn bewonderenswaardig.
Zaterdag is het die muziek die zal spreken', besluit Nele Mertens.  Foto KFSIC.