K. Kontich FC maakte het de bezoekers al van bij start erg moeilijk om in het spel te komen.  Rood-wit probeerde een vuist te maken, maar moest de hele match in Kontich de meerdere erkennen.

Herentals miste een pak basisspelers en deed niet mee binnen de zestien. Ziedins, Vercammen, Van de Kerkhof, Thomassen,  Schroven en Voorspoels (geschorst) kwamen niet aan de aftrap. Een zware slok op de borrel bleek.  Eindstand 4-1.

'VC na een half uur KO in Kontich'

'Het was op voorhand aangekondigd als een moeilijke wedstrijd', zegt Jan Deckers pr VC.  'Kwam daar nog bij dat Herentals 3 sterkhouders moest missen en da's voor ploegen op dit niveau iets van het goede teveel.

Er werden dus 3 younsters voor de leeuwen gegooid. VC ging dan maar voor wat het waard was. En in de beginfase was er al onmiddellijk Vlaeymans die een Kontich-verdediger noopte op een onortodoxe tussenkomst. Maar na 6 minuten mocht Lee De Keersmaecker aanleggen van op zo'n 25 meter. Zijn streep verdween naast de paal in doel, 1-0.

De aalvlugge spitsen waren een gesel voor de vertimmerde Herentalse verdediging. Even voor het kwartier kwamen ze weer overal een stapje te laat en Victor De Cock gaf, na een dubbelpass, Vervoort geen kans, 2-0.

De bezoekers moesten nu wel vooruit. Een schot van De Ridder werd nog net afgeblokt. Maar van de thuisaanvallen ging veel meer dreiging uit. Halverwege de eerste helft was er weer zo'n snedige aanval, de bal eindigde tegen de deklat.

Dat lijnrechters ook een mindere dag kunnen hebben bewees de man aan de overzijde. De jonge man had al een paar dubieuze beslissingen achter zijn naam staan wanneer hij, in minuut 26, een flagrante buitenspel liet gaan. Kontich kon de 3-0 scoren. En meteen was de match gelopen.

De thuisploeg ging nu vanuit een zetelpositie spelen en liet de bezoekers aan de bal. Even voor de pauze leek de aansluitingstreffer in de maak. Bruyninckx kreeg onverwacht de bal in het strafschopgebied maar kreeg het leer niet voorbij Snyders. Hij werd trouwens teruggefloten wegens een fout op de thuisdoelman.

Na de rust zagen we een ander spelbeeld. Kontich vond het allemaal welletjes en voetbalde nu op de eigen helft. Meteen kreeg Vlaeymans een mogelijkheid. Hij werkte zich mooi vrij , maar besloot in de handen van Snyders. Bij de volgende aanval kwam de bal bij Bruyninckx maar Steff besloot een metertje naast.

Aan de overzijde deed Van Esser hem dat na, één van de schuchtere pogingen van Kontich na de rust. We zaten al voorbij het uur wanneer Peeters de thuisdefensie te grazen nam, ontweek Snyders, maar was te ver uitgeweken en weg was de wenkende mogelijkheid.

De wedstrijd kabbelde naar het einde. VC verdiende op dat moment een doelpunt, dat de wedstrijd misschien een nieuw elan had kunnen geven. In de 83e minuut was er een verre bal op één van de Kontich-aanvallers.

Vervoort was eerst op de bal maar Kreydt mocht met hem in de clinch gaan en kon nog scoren ook, 4-0.

En toch ging VC nog op zoek naar de eerredder. In de 87e minuut mikte Van Eynde een metertje naast. Maar een minuut later kregen de bezoekers dan toch waar ze recht op hadden.

Een strakke voorzet werd gedevieerd en via Van Esser verdweende bal naast Snyders in doel. 4-1 En nog was de match niet afgelopen want ei zo na lukte Szalega een doelpunt, maar hij werd teruggefloten wegens vermaard... buitenspel.

Voor roodwit was dit een wedstrijd om zo snel mogelijk te vergeten. In de eerste wedstrijdkwart legde de thuisploeg de basis voor de terechte overwinning. Veel stof tot nadenken is er niet want volgende week staat er alweer een moelijke wedstrijd op het programma want de volgende gast op Sint-Janneke is Lille, een ploeg die op voorhand ook hoger gekwalificeerd werd.

We weten momenteel nog niet hoe de blessures van de roodwitte Nederlanders zullen evolueren. Eén ding is zeker: de vandaag geelgeschortse Davy Voorspoels zal er wel terug bijlopen. Vooraf is er weer de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke diner.

Dat we stilaan in de herst zijn aangekomen getuige de intrede van het winteruur. Bijgevolg begint de wedstrijd zondag om 14:30u.'