U bent hier

K. Lyra TSV vzw gaat in zee met 'Lierse Voor Altijd'

Lier regio
13.05.2018 - 22.33u
Door: Herman Gezelle

K. Lyra TSV vzw gaat in zee met supportersplatform 'Lierse Voor Altijd'. Dat is zondagavond laat beslist op een ledenvergadering van Lyra vzw. Een grote meerderheid van de stemgerechtigden stemden voor een samenwerking: 24 tegen 3.

Er zal gevoetbald worden op de Doelvelden in Berlaar. Er komt bij de wedstrijden wel een duidelijke verwijzing naar voetbalclub Lierse.

Die zou starten in de derde amateurklasse onder het stamnummer van Lyra TSV en onmiddellijk promotie nastreven in het seizoen 2018-2019.

Lyra TSV en Lierse Voor Altijd benadrukken dat het niet gaat om een mogelijke fusie, maar om een "huwelijk, waarbij de karakteristieken van beide clubs ten volle tot hun recht zullen komen".

Opmerkelijk is nog dat in de overeenkomst de basis wordt gelegd voor in statuten vastgelegde, bindende supportersparticipatie, waarmee het naar eigen zeggen voor een primeur zorgt in het Belgische voetbal.

Op de website van Lyra verscheen in de late avond : 'De Algemene vergadering van K. Lyra TSV vzw heeft zonet het voorstel tot samenwerking met Lierse voor Altijd goedgekeurd.  Twee tradities gaan samen en zullen zo blijven bestaan in een positief en evenwichtig project. Deze beslissing is genomen in het belang van onze mooie club, dat steeds voor ogen zal gehouden worden.

Er wordt een nieuw sportief verhaal geschreven in de stad Lier dat elke Lierenaar kan aanspreken. Morgen zal de pers uitvoerig worden ingelicht tijdens een persconferentie. We organiseren ook zo spoedig mogelijk een info avond voor alle geïnteresseerden.'

imageMeer nieuws

Nieuwe tentoonstellingsruimte voor Nijlense kunstenaars

 Nieuwe tentoonstellingsruimte voor Nijlense kunstenaars
Lier regio | Nijlen regio 14.08.2018 - 13.51u

Open Monumentendag op zondag 9 september

Heist op den Berg 14.08.2018 - 13.27u

Kinderfestival Keizer Kriek

Olen 14.08.2018 - 13.26u

Antilliaanse Feesten sluiten topeditie volledig uitverkocht af

Antilliaanse Feesten sluiten topeditie volledig uitverkocht af
Kempen regio | Provincie Antwerpen 14.08.2018 - 09.30u

KempenCup 2018

KempenCup 2018
Internationaal | Kasterlee | Kempen regio | Vlaanderen 14.08.2018 - 09.24u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto