VC Herentals ging met een vlotte 1-4 winnen op het veld van  K. Minderhout VV, uit de kelder van het klassement.

Toch kwam de thuisploeg na 10' op voorsprong (1-0).  Herentals antwoordde meteen met een knappe volley van Voorspoels (1-1, 11').  De bezoekers bleven aandringen. Bij een één-twee van Hoefnagels met Vanlommel kon die laatste aandikken tot 1-2 (44'). Ook de ruststand.

Na de koffie bleven de HIS-boys domineren.  De erg bedrijvige Voorspoels pegelde z'n 2e van de middag binnen : 1-3 (64').  Andries plaatste in de eindfase nog de kers op de taart voor VC : 1-4 (83').

VC Herentals blijft op de 2e plaats met 25 punten, op 5 punten van leider Herselt.

Jan Deckers : 'VC Herentals sluit heenronde af met overwinning in Minderhout'

'Een vroeg thuisdoelpunt bezorgde de meegereisde supporters een onbehaaglijk gevoel', zegt Jan Deckers, pr VC.

'De snelle gelijkmaker luidde echter een puike collectieve prestatie in, die roodwit in de top van het klassement houdt.

VC tekende voor het eerste gevaar. Op het smalle veld van Minderhout was er steeds dreiging aanwezig. De bezoekers voetbalden waar mogelijk. Maar in de 9e minuut werd de buitenspelval onoordeelkundig gehanteerd en Goolaerts schoot in het dak van het doel de 1 – 0 binnen.

Herentals leek even van slag maar het was maar schijn want in de volgende fase hingen de bordjes al terug in evenwicht. Vanlommel met de assist en Voorspoels spectaculair uit de draaiing waren de ingrediënten voor de gelijkmaker, 1-1.

En VC wou onmiddellijk meer want een minuutje later was Voorspoels daar weer; zijn poging ging nipt aan het Minderhoutse doel voorbij. Halfweg de eerste helft ontfutselde Voorspoels, weer hij, de bal van een thuisverdediger en zag Vanlommel vrijlopen.

Maar Dries trapte de wenkende kans nipt voorbij de paal. Even later moest ook Brosens zijn kunnen tonen. De duels werden op het middenveld uitgevochten. VC bleef echter gevaar in zijn aanvallen steken. Rond het half uur bereikte een knappe voorzet Vanlommel maar Dries kreeg niet voldoende kracht in zijn schot. Met de rust in zicht kon Voorspoels een voorzet koppen maar ook hij miste de kracht om doelman Vermeiren-Segers te verschalken.

Toch ging VC met een voorsprong rusten: na een rommelige fase stuurde Hoefnagels Vanlommel in het straatje en Dries tikte beheerst voorbij de Minderhoutse doelman, 1-2.

De bezoekers hielden Minderhout aanvankelijk ver van het eigen doel, maar rond het uur was er een gevaarlijke hoekschop voor groen-wit, die over gekopt werd. Enkele minuten later lag de wedstrijd in zijn beslissende plooi. Voorspoels kreeg zijn hoofd tegen een verre voorzet en Vermeiren-Segers mocht zich een derde keer omdraaien.

Even later verdween een kopbal van Bellens ei-zo-na in de kruising. VC maakte de bal nu ongrijpbaar voor de tegenstrever en prikte waar mogelijk. Een mogelijke tegentreffer, die voor wat animo had kunnen zorgen kwam er niet. De herentalse aanvallers zorgden nu steeds voor gevaar. Met nog een kwartier op de klok ging Dillen zijn kans.

De Minderhout-doelman keerde het gevaar. Even later, na een hoekschop voor de thuisploeg, stonden plots 3 roodhemden tegen 2 groene verdedigers, waarbij Andries op Vermeiren-Segers besloot. Toch pakte Jef, even later, zijn goaltje mee, 1 – 4.   Het zette de overwinning nog wat meer glans bij.

VC speelde een volwassen partij. Dicteerde de wet na het openingsdoelpunt van de thuisploeg en de snelle gelijkmaker. Roodwit sluit de heenronde af op een voorlopig tweede plaats met 25 punten.

Je zou kunnen zeggen dat het objectief, om een rustig seizoen door te maken, al behaald is. Alle bijkomende punten zijn bonus.

Wat de jongens van trainer Braeckmans nog in de kast hebben, zal in de tweede seizoenshelft moeten blijken. We gaan nu een weekje rusten om op zaterdag 18 december om 18u - in Olmen de terugronde aan te vatten. Meteen de laatste wedstrijd in 2021. Bellens en Vanlommel zijn dan geschorst. De wedstrijd wordt afgetrapt om 18:00 uur.'

12 Olmen 12 4 7 1 14/26 13
13 Minderhout 13 3 7 3 16/27 12