U bent hier

K. Ramsel FC en KFC De Vrijheid Herselt gaan samenwerken voor jeugd

Herselt
14.05.2019 - 10.07u
Door: Mark Jaspers

De jeugdopleidingen van beide clubs K. Ramsel FC en KFC De Vrijheid Herselt uit de fusiegemeente hebben beslist dat ze de krachten gaan bundelen in hun opleiding van jeugdspelers.

'Om een antwoord te geven op het groeiende aantal jeugdspelers hebben de besturen van Ramsel en Herselt de koppen samen gestoken en beslist dat de beste weg vooruit een nauwere samenwerking is.

We hebben erg veel gemeenschappelijk en zijn op veel andere vlakken dan weer complementair. Dat betekent concreet dat we er beide op vooruit gaan als we nauwer gaan samenwerken.

Er zijn geen plannen om dat ook op het vlak van de seniors te gaan doen, maar bij de jeugd zeer zeker wel. De doorwinterde supporters uit beide kampen mogen dus op hun twee oren slapen, de derby voor de fusiebeker gaat nog niet meteen verdwijnen.

Het groeiende aantal spelers bevestigt dat beide clubs goed bezig zijn op het vlak van de jeugdwerking.

Dat uit zich duidelijk in het aantal ploegen dat Ramsel (14) en Herselt (20) voor volgend seizoen in competitie inschreven.

Die groei brengt wel wat nieuwe uitdagingen mee, maar we willen die verandering gebruiken als kansen om nog beter te doen. We zien in de overeenkomst echt wel een synergetisch effect, beide ploegen staan door de samenwerking echt wel sterker dan apart en we kunnen onze spelers daardoor een nog betere opleiding garanderen.

Die kwaliteit van opleiding heeft voor ons vele gezichten, we hebben het dan uiteraard over voetbalkwaliteit, dat spreekt voor zich. Goede trainers, een goeie accommodatie en uitrusting zijn zaken waar we constant aan werken.

Die kwaliteit is voor ons echter ook de ploeg van iedereen zijn. De ploeg waar elk kind welkom is. Waar iedereen groeit. De club waar iedereen speelt.

En ja, dat mogen de toekomstige Lionel Messi's, Eden Hazards en Tessa Wullaerts zijn van deze wereld, maar ook de andere kinderen zijn en blijven welkom. We trachten niet enkel te winnen, we leren ook verliezen en proberen elke keer weer beter te doen op en naast het veld. Spelers, trainers, afgevaardigden en ouders. Allemaal samen.

We gaan er niet flauw over doen, we zullen altijd rood of blauw blijven, zo veel is zeker, maar in het belang van onze kinderen gaan we elkaar helpen om op die manier iedereen beter te maken.'

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto