VC Herentals mocht op K. Ternesse VV na een felbevochten match de 3 punten mee naar St.-Janneke nemen: 1-2.  'Op kunstgras spelen is geen aanpassing omdat we op kunstgras trainen', zegt VC-pr Jan Deckers. 'Felle duels waren de rode draad van deze 6-punten match.  In de 11' plaatste Convalle de bal knap naast doelman Goris (0-1).

De immer bedrijvige Zakkaria El Assiri bleef constant voor thuisgevaar zorgen en knalde nog net voor de koffie op de kruising.  Ruststand 0-1.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld met een pak duels en kansen aan beide kanten.

Voorspoels kapte zich in 71' vrij, en zwiepte de bal tegen de netten, 0-2.  Wedstrijd gespeeld?  Neen. Het was voor de roodwit-aanhang nog bibberen tot affluiten.  In blessuretijd tikte Zakkaria El Assiri, de 'gesel van Ternesse', nog de 1-2 binnen (92').  Een parate doelman Brosens weerhield de thuisploeg nog van een gelijkspel.'

VC-coach Frank Braeckmans : 'Dit doet deugd, nu match per match bekijken en doorzetten'

Een blije VC-coach Frank Braeckmans (foto) : 'Dit doet deugd, nu moeten we match per match bekijken en doorzetten.  De jongens hebben alles gegeven.  Vaak gingen de duels op het scherp van de snee, maar na de pauze namen we de wedstrijd in handen.

Al bij al, een dik verdiende overwinning.  De squad mag fier zijn.

Volgende zondag wacht thuis 'sGravenwezel-Schilde (aftrap 14.30u).  Convalle is dan geelgeschorst. De rest van de spelers is inzetbaar.'

'VC pakt gouden driepunter in Ternesse'

'VC trok zondag richting Wommelgem om er Ternesse partij te geven', zegt Jan Deckers.   'Geelblauw kon zich bij winst op een riant puntenaantal brengen. Herentals zou dan immers al 9 punten achterstand tellen tegen de ploeg met 't Brieleke als thuisbasis.

Maar roodwit won de thriller en geeft zichzelf weer wat meer lucht in de degradatiestrijd.

Er valt altijd wel wat te beleven op een kunstgrasveld met een relatief, naar St.-Janneke normen, klein veld. Om de haverklap duels en strijden om elke morzel kunstgrasgrond. De acteurs gaan zich dan vaak zondigen aan het trappen van lange ballen.

Roodwit ging het best van start en trachtte te voetballen waar mogelijk. Meteen werd Convalle aangespeeld en ook in Wommelgem weten ze nu hoe laat het dan is. Gianni mocht alleen op Goris afgaan en plaatste beheerst de 0-1 op het bord.

Enkele minuten later was Gianni weer weg en duwde de bal in de korte hoek , waar Goris nog net in hoekschop kon werken. Rond het kwartier kopte Bellens op hoekschop niet zover over.

VC trachtte Ternesse ver van Brosens te houden. In de 23e minuut wist de herentalse defensie een aanval af te wenden maar de herneming, die we een open kans noemen, werd hoog over getrapt. Even later werd een vrije trap tegen de paal gekopt. Hier kwam VC goed weg.

Rond het half uur moest Brosens tot tweemaal toe redding brengen op gevaarlijke pogingen van de thuisploeg.

Met de rust in zicht sneed de aalvlugge Zakkaria naar binnen en borstelde de bal pardoes boven op de kruising. Toch haalde VC zonder kleerscheuren de rust.
Net na de rust bereikte een voorzet van De Ridder de vrijstaande Convalle.

Gianni knalde in volley een metertje over. In de 53e minuut geraakte Adriaensen voorbij Goris, maar vond net geen afwerker. Ternesse proveerde de bakens te verzetten, maar botste op een secure verdediging.

Als er dan toch al eens een bal doorkwam bracht een sublieme Brosens soelaas. Zo werkte hij rond het uur een moeilijke kopbal in hoekschop. In de 66e minuut ging Vlaeymans op wandel, vond Voorspoels en die tikte de tweede VC treffer tegen de touwen : 0-2.

Het Herentalse feestje ging echter niet door want Dave stond blijkbaar buitenspel. Wat later was Szalega aan de beurt om door de Ternessedefensie te glippen. Maar ook hij vond geen medespeler voor doel.

In de 73e minuut was het dan toch zover. Na alweer een snelle tegenaanval kwam de bal op quasi identieke wijze bij Voorspoels. Die deed zijn actie van daarnet over maar stond nu wel "on-site" : 0–2. En VC op rozen.

5 minuten later pakte Goris een kopbal van Van der Linden. Ternesse moest nu wel naar voren en drukte roodwit tot in het eigen strafschopgebied. Maar VC wou absoluut de winst meenemen. Brosens kwam enkele malen gepast tussen.

We zaten al in de toegevoegde tijd wanneer Zakkariazich nog eens op gang trok. Zijn voorzet bereikte Vervoort en die prikte de 1-2 op het bord. De bezoekers moesten nu hemel en aarde bewegen om de 5 minuten extra tijd vol te maken.

De ontlading was groot na het laatste fluitsignaal. Met een dikke pluim voor het ganse team en een speciale vermelding voor Cedric Brosens.

VC klimt weer een plaatsje hoger in de rangschikking en laat Zoersel achter zich. Maar zondag staat de volgende uitdaging op het programma. Thuis tegen 's Gravenwezel. Het zal zaak zijn om niet verliezen om de Schildenaren op dezelfde puntenafstand te houden. Maar het mag meer zijn. Aftrap om 14:30 u.'

14 RVC Hoboken 18 4 12 2 26/43 14
15 'sGravenw.-Schilde 18 3 11 4 23/39 13