Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

K. VV Zwaluwen Olmen - VC Herentals 3-0 : 'Toch niet roemloos ten onder'

VC

'Na de eerste thuiszege van vorige week werd VC geconfronteerd met een eerste uitnederlaag.  3-0 : dan denk je 'Herentals roemloos de boot  in ? Maar niets is minder waar', zegt Jan Deckers, VC-pr-man langs de lijn.

'Zeker in het eerste half uur dicteerde roodwit de wet, maar scoorde niet. Olmen deed dat in de eerste helft wel uit welgeteld één kans.

Van efficiëntie gesproken. De thuisploeg bouwde die voorsprong in de tweede helft uit. De bezoekers lukten de aansluitingstreffer maar niet.

Somers was geschorst. Dams was nog niet hersteld, maar Laenen zat terug op de bank. Zoals gezegd was VC niet onder de indruk van de Olmense supportersactiviteiten. Het speelde vrank en vrij en liet de ook al jeugdige thuisploeg aanvankelijk achter de bal lopen.

Dat resulteerde in een eerste mogelijkheid maar Dillen mikte op doelman Neuts. De bezoekers bleven de gevaarlijkste ploeg tot in de 22e minuut Bertels, met de rug naar doel, werd aangespeeld. Hij draaide simpel van zijn verdediger weg en mikte in de kortste hoek binnen. 1-0 Op dat moment tegen het spelbeeld in, want Brosens had nog geen bal gezien. VC bleef verzorgd voetbal spelen maar Olmen verdedigde met brio. Met de rust al in zicht bereikte een voorzet Dillen, maar Jens trapte de wenkende kans voorlangs.

VC wou de achterstand snel wegwerken. Een poging van Vanlommel werd almeteen nog net voor de lijn weggewerkt. Het werd een avond van net niet voor roodwit. De wedstrijd werd bitsiger en de ref wist met vlagen niet waar eerst te kijken. Net voor het uur viel de vroege beslissing.

Een Olmenaar bereikte de achterlijn, zag Sneyers lopen en die gaf Brosens geen kans. 2-0 Herentals wisselde wat spelers maar ook dat bracht geen soelaas. De match kabbelde naar het einde. Tot overmaat van ramp trapte De Jonge in blessuretijd een voorzet in de volley binnen. 3-0  En nog was de wedstrijd niet gedaan want aan de overzijde pegelde Sproelants de bal tegen de binnenkant van de paal. Zelfs een verdiende eerredder werd VC niet gegund.

VC blijft in het klassement zijn plaats behouden, maar Olmen nadert tot op één punt. Volgende week komt Weelde naar Sint -Janneke, dat Lentezon over de knie legde en recent een 12 op 12 liet noteren. Aan roodwit om de stunt van vorig jaar thuis nog eens over te doen. De wedstrijd begint - let op - om 14.30u - wintertijd.