U bent hier

K. Zandhoven SK - KFC Lentezon 6-1 : bezoekers met 9

Kempen regio
16.09.2019 - 12.33u
Door: Herman Gezelle

Lentezon mocht op zaterdagavond op bezoek bij titelkandidaat Zandhoven. Na 2 minuten kreeg Bosmans (Lentezon) al rood nadat hij reageerde op het natrappen van thuisspeler Verbraeken.

'Met 10 tegen 11 hield Lentezon vlot stand en kon zelfs een paar keer dreigen', zegt Lentezon-coach Maarten De Voeght. 'Een duidelijke handsbal van Jacobs (Zandhoven) werd door de scheidsrechter niet bestraft.

Het natrappen van Danckers (Zandhoven) werd ook oogluikend toegelaten door scheids en assistent. Op het halfuur werd Vermeiren (Lentezon) dan weer wel bedacht met een rode kaart na een tackle.

Het spelbeeld veranderde echter niet. Met 9 hield Lentezon vlot stand tegen een onmondig en matig spelend Zandhoven.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld. Dierckx kon de bezoekers op 0-1 brengen, maar zijn poging werd van de lijn gekeerd. Op het uur kende de scheidsrechter een zeer omstreden strafschop toe aan de duikelende De Backer. Dermaut klaarde de klus vanop de stip (56' 1-0 Dermaut).

Lentezon toonde enorme veerkracht toen Dierckx de gelijkmaker binnen kopte op aangeven van Gysels (60' Dierckx 1-1).

Een paar minuten later werd De Backer opnieuw beloond voor een duikelpartij, ditmaal door de assistent-scheidsrechter. Bijzonder pijnlijk voor de 9 Lentezon-spelers is dat deze vrije trap resulteerde in de 2-1 van Jacobs (71'). Een paar minuten later kreeg Zandhoven opnieuw een strafschop na licht contact in de 16. Opnieuw Dermaut aan het kanon (78' Dermaut 3-1).

In de laatste 10 minuten kon Zandhoven nog 3x scoren tegen een moegestreden Lentezon.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto