U bent hier

K. Zandhoven Sportkring - VC Herentals 2-3 : 'VC Herentals youngsters winnen nu ook in Zandhoven'

Herentals | Kempen regio
10.10.2021 - 06.15u
Door: Herman Gezelle

Zandhoven - VC Herentals eindigde op een verdiende 2-3.  'Met maar liefst 7 jeugdspelers uit de eigen opleiding stonden zaterdagavond op het scheidsrechterblad', zegt Jan Deckers, pr-VC.

'Het resultaat liegt er niet om. Het bewijs dat de ingeslagen weg de enige juiste is voor dit jeugdig geweld. En wat hoopvol stemt, er zitten er nog aan te komen. Er is uiteraard een technische staf nodig die op korte tijd van deze spelers de ommekeer heeft gemaakt van er graag bij zijn tot willen winnen. Zaterdagavond was Zandhoven, toch niet de eerste de beste, het kind van de rekening.

Roodwit begint er stilaan een handelsmerk van te maken : scoren in de aanvangsminuten. Het was op het veld van Zandhoven niet anders. Al onmiddellijk was er een schot van een beresterke Vanlommel, dat van richting veranderde en in hoekschop dwarrelde.

De beide ploegen hielden er een gezapig tempo in. In de 11e minuut nog maar knikte de kopbalsterke Bellens een hoekschop voorbij Verheyen, 0-1.

De wedstrijd kabbelde dan op en neer zonder uitgesproken kansen. Tot even voor het half uur Brosens toch eens attent moest zijn op een afstandsschot. Maar aan de overzijde was ook een goeie Verheyen nodig op een trap van Dams.

Balverlies in het Herentalse middenveld leidde de gelijkmaker in. Princen werd diep gestuurd en gaf Brosens geen kans, 1- 1. Even later was Zandhoven alweer gevaarlijk, maar de bal werd nog net door de bezoekende defensie ontzet. Het moest dan maar in de tweede helft gebeuren.

Zandhoven kwam sterk uit de kleedkamers. Na 55 minuten kopte Jacobs een scherp aangesneden voorzet over. Een bezoekende vrije trap op een interessante plaats miste de juiste richting. Het balbezit was nu voor de thuisploeg.

Maar even na het uur speelde Dillen zich mooi vrij en duwde de paal buiten het bereik van Verheyen naast de paal binnen, 1-2.

Enkele minuten later mocht Vanlommel een vrije trap nemen zo'n 5 meter buiten het strafschopgebied. Dries krulde de bal over de muur, Verheyen zat er niet voldoende bij, 1- 3.

Zandhoven ging nu nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Met nog een kwartier te gaan kreeg de thuisploeg een hoekschop. Bij Herentals waren ze Jacobs vergeten en die kopte de 2 – 3 voorbij Brosens.

Roodwit moest nu alle zeilen bijzetten om de voorsprong te consolideren want Zandhoven gaf zich nog niet gewonnen. Een aantal schoten uit de tweede lijn konden Brosens niet verontrusten. Eén keer moest Cedric zich nog reppen. Maar de Herentalse goalie blaakte van zelfvertrouwen en VC mocht er 3 punten op de teller bijzetten.

VC wipt nu even terug naar plaats 1, maar buiten enkele fanatici is men daar op Sint-Janneke niet mee bezig. Een rustig seizoen blijft de doelstelling en daar slaagt het elftal, meer dan de meesten verwacht hadden, zeer aardig in.

De poulains van trainer Frank Braeckmans scoorden al 17 keer. Op 6 wedstrijden is dat ook een lovenswaardig gemiddelde.

Restaurantdag zondag 17/10

Zondag wacht al de volgende klip. Dan komt Sint-Dimpna naar Sint Janneke. Je kan die dag heerlijk dineren in de loges op de VC-bovenverdieping tijdens de wedstrijd VC Herentals – KSAV St Dimpna. Het aperitief om 12:00 u -
In de prijs van €50 is ook inbegrepen: parkeren binnen de omheining en een inkomticket voor de wedstrijd -  reserveer
langs Ivan Van Gorp - commercieel contactpersoon  - restaurantdagen@vcherentals.be of gsm 0472/411.262.

Foto : VC-coach Frank Braeckmans/NNieuws.

imageMeer nieuws

Openbaar Ministerie : '25 jaar na De Witte Mars, elk kind heeft recht op integriteit'

Openbaar Ministerie : '25 jaar na De Witte Mars, elk kind heeft recht op integriteit'
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 20.10.2021 - 16.15u

Ontdek het Stoeberpad, het nieuwe natuurbeleefpad in Landschap De Liereman Oud-Turnhout

Kempen regio | Turnhout regio | Vlaanderen 20.10.2021 - 15.10u

Grobbendonkseweg enkelrichting tot het einde van jaar

Grobbendonkseweg enkelrichting tot het einde van jaar
Grobbendonk | Kempen regio | Nijlen regio 20.10.2021 - 14.56u

Schipper loost olie in kanaal Herentals-Bocholt aan Aurubis Olen

Geel | Kempen regio | Olen 20.10.2021 - 09.59u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 20.10.2021 - 09.24u

Wout van Aert genomineerd voor Vlaams Sportjuweel

Wout van Aert genomineerd voor Vlaams Sportjuweel
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.10.2021 - 08.44u

Jan Moons : 'Seven2one Final Edition in Den Eyck op 10/11'

Jan Moons : 'Seven2one Final Edition in Den Eyck op 10/11'
Heist op den Berg | Kasterlee | Kempen regio 19.10.2021 - 17.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto