U bent hier

K3 : extra shows voor razend populaire tour, al 300.000 tickets verkocht

Vlaanderen
13.11.2015 - 19.39u
Door: Herman Gezelle

De gezamenlijke tour die de 'oude' en 'nieuwe' K3 door Vlaanderen ondernemen, blijft verbazen. Zowat alle shows zijn hopeloos uitverkocht en Studio 100 heeft daarom besloten nog eens drie extra concerten in te plannen: twee in de Antwerpse Lotto Arena en een in de Ethias Arena in Hasselt.

Als ook die uitverkopen, zal de teller van het aantal verkochte tickets volgens Studio 100 op 300.000 komen te staan.

"Dit soort toestanden kan je eigenlijk alleen vergelijken met het begin van de Clouseau-hype in het Sportpaleis", zegt Jan Van Esbroeck van de Sportpaleisgroep (die de Lotto Arena en Ethias Arena uitbaat).

In de Lotto Arena zijn al twintig shows uitverkocht en ook op de drie andere locaties (Ethias Arena, Kursaal Oostende en Flanders Expo in Gent) is het haast onmogelijk om nog aan tickets te raken. "We moeten daar niet flauw over doen: 'K3 zoekt K3' heeft daar natuurlijk alles mee te maken", zegt Van Esbroeck.

"De afscheidstour die meteen ook de nieuwe K3 lanceert is echt uit zijn voegen gebarsten: in de Lotto Arena was het bijvoorbeeld de bedoeling om alleen het laatste weekend van de krokusvakantie enkele shows te organiseren, maar nu beginnen ze er al op donderdag aan en hebben we nog een extra weekend in januari gevonden. Het valt moeilijk in te schatten waar dit eindigt."

Studio 100 verklaart het "gigantische succes" door de combinatie van de vele kleine fans met een bijkomend publiek van meisjes van zestien jaar en ouder die "groot geworden zijn met de liedjes van Karen, Kristel en Josje en afscheid willen nemen van hun jeugd".

Nieuwe single

De tour start op 28 november en eindigt op 17 april 2016. Vrijdagavond werd ook de eerste single van het nieuwe K3 gelanceerd, "10.000 luchtballonnen". (ca) foto VTM.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto