K3 is de grote winnaar geworden van Radio 2 Zomerhit. De drie meiden Hanne, Marthe en Klaasje hebben met "Ushuaia" de Zomerhit van 2016 te pakken en volgen daarmee Stan Van Samang op. Van Samang won vorig jaar met "Een ster". K3 klopte die andere favoriet, Milow.

Even was er verwarring troef want minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) riep Milow tot winnaar van de Zomerhit-award uit. Maar presentator Peter Van de Veire kwam meteen tussen dat het om een "verkeerde envelop" ging.

Milow wist niet goed wat er gebeurde en riep zelf Clouseau tot winnaar uit. "Dat kan gebeuren tijdens een live-uitzending", suste Milow uiteindelijk en hij bedankte zijn publiek.

Gatz riep -met de juiste envelop deze keer- de terechte winnaar van Zomerhit 2016 op het podium: K3 voor "Ushuaia". De meisjes bedankten hun "lieve fans" en vooral de tekstschrijvers, onder wie Miguel Wiels, Studio 100 en de oude K3 (Karen, Kristel en Josje).

De winnaars :

Radio 2 Zomerhit: Ushuaia - K3
Beste zanger: Christoff
Beste zangeres: Dana Winner
Beste groep: Hooverphonic
Beste Nederlandstalige lied: "Horizon" - Tourist LeMC feat. Spiritually Wally
Beste anderstalige lied: "What's the pressure" - Laura Tesoro
Doorbraak: Johannes Genard

De genomineerden voor de Zomerhit-prijzen worden gekozen door een jury van muziek- en mediajournalisten. De Radio 2-luisteraars heeft echter het laatste woord en kan online stemmen. Voor de Zomerhit zelf kiezen ook de Radio 2-luisteraars wie genomineerd wordt.