Vandaag is de nieuwe fietsbrochure van de Fair Trade Ecocyclo voorgesteld in De Wimpschranshoeve in Herenthout door Liesbeth Andries, beleidsmedewerker dienst Mondiaal Beleid provincie Antwerpen, Tine Witvrouwen, schepen Herenthout, Kelly Van Tendeloo en Wim Van den Bruel, schepenen Heist-op-den-Berg.

Ontdek al fietsend 21 (h)eerlijke inspiratiepunten met de Fair Trade Ecocyclo in Heist-op-den-Berg en Herenthout. Deze nieuwe fietsroute van 34 km inspireert je rond fairtrade en duurzaamheid dichtbij huis.

34 km fietsen langs locaties met een link naar eerlijke handel en lokale producten. Dit kan nu met de nieuwe Fair Trade Ecocyclo.

De provincie Antwerpen realiseerde in samenwerking met de gemeenten Heist-op-den-Berg en Herenthout de nieuwe fietsbrochure.

Proef de verse hoeveproducten, ontdek de lekkere streekproducten en ervaar dat fairtrade en duurzaamheid geen loze begrippen zijn in deze mooie gemeenten.

De Fair Trade Ecocyclo past perfect binnen het provinciaal fairtradedebeleid. In 2011 kreeg de provincie Antwerpen, als eerste provincie in België, de titel FairTradeProvincie. Deze titel is voor het provinciebestuur veel meer dan een bordje naast de deur. Het is een blijvend engagement om producten van eerlijke handel aan te kopen en fairtrade te promoten.

Provincie Antwerpen ondersteunt de gemeenten in hun fairtradewerking, o.a. door het aanbieden van de Fair Trade Ecocyclo. Anderzijds is de realisatie van deze fietsbrochure een mooi voorbeeld van bovenlokale samenwerking tussen de gemeenten Heist-op-den-Berg en Herenthout, iets waar we als provincie ten volle achter staan. (pp)