KFC Lentezon van coach Maarten De Voeght mocht de champagnekurken laten knallen. In 3e Prov A eindigde de topper Kaart - KFC Lentezon op een verdiende 2-3 voor de bezoekers.

Het feest in Beerse duurt nog tot de kleine uurtjes.

'Voor de wedstrijd zag ik dat veel spelers zenuwachtig waren,' lacht een fiere trainer Maarten De Voeght, die in zijn eerste jaar als hoofdtrainer de titel pakt. 'Hun inzet verdient de titel.

Lentezon moest het stellen zonder Jannik Cools, Klaas Belmans, Killian Goots en Pieter Vermeulen. Rik Pauwels was bovendien geschorst.

Lentezon begon het beste aan de wedstrijd en was een paar keer gevaarlijk in het openingskwartier. Daan Roes stuurde Senne Dierckx in het straatje en de topschutter werkte beheerst af (16' 1-0 Dierckx). Nadien kroop Lentezon achteruit.

De thuisploeg voerde de forcing, wat resulteerde in de gelijkmaker (30', 1-1 Van Overmeiren).

Tijdens de rust werden de bezoekers blijkbaar op hun plichten gewezen want ze startten furieus aan de tweede helft. Bodart trok zich op snelheid door op links. Julien kreeg de bal toegespeeld en bediende Roes. Roes werkte de bal via een thuisspeler in doel (46' 1-2 De Bremmaeker).

Lentezon had de wedstrijd nu stevig in handen, terwijl Kaart af en toe kon tegen prikken. 20 minuten voor tijd, ging het licht uit bij scheidsrechter Osiers. Olivier De Weer trapte de bal tegen de benen van Kaart-aanvaller Denisse, die hierdoor viel. Algemene consternatie wanneer de scheids naar de stip wees.

Van Overmeire nam het geschenk in dank aan (70' 2-2 Van Overmeire). Kaart speelde haar allerlaatste wedstrijd want de ploeg verdwijnt na fusie met de buren van Mariaburg. Dit zorgde ongetwijfeld voor extra motivatie want de thuisspelers gooiden alles in de strijd.

De technische staf van Lentezon greep in en bracht Nolten voor een moegestreden Roes. 5 minuten voor tijd lokte Nolten een vrije trap uit. Bodart schilderde deze enig mooi op het hoofd van Jasper Cools (85' 2-3 Jasper Cools). Eindstand 2-3. Het feest kon beginnen.