VC Herentals heeft de competitie in eerste provinciale afgesloten met een nederlaag op het veld van Kaart. VC Herentals nam afscheid van een aantal spelers. Slechten scoorde de goal voor VC Herentals. VC Herentals speelt ook volgend seizoen in eerste provinciale.

Foto's: met dank aan de jarige Jos Flamand/ Nnieuws.be

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC Nnieuws :

In deze allerlaatste competitiewedstrijd tussen Kaart en VC Herentals stond er niets meer op het spel.  Op de vorige speeldag konden beide ploegen zich reeds verzekeren van het behoud.  Bij de bezoekers konden Van Bouwel en Van Grieken niet gerecupereerd worden, Mariën nam zijn plaats na een weekje schorsing opnieuw in.

Het eerste kansje was voor de rood-witten.  Van De Weyer zwiepte de bal vanop rechts voor, Bruynseels kwam net te kort , Baert viste de bal wel op maar besloot op de thuisgoalie.  Aan de overzijde scoorde Kaart vanuit het niets.  Een voorzet/schot week af op een bezoekende verdediger en de bal caprioleerde over Olieslagers in doel, 1-0.  Niet veel later kon De Langhe een open kopkans niet verzilveren.  Na een kwartier opnieuw Herentals met een slimme bal van Slechten op Baeten die centraal Bruynseels positie zag nemen maar ook nu kwam Miguel enkele centimeters te kort.  Na een halfuur moest Van Peer wegens een blessure noodgedwongen vervangen worden, meteen het einde voor Nick in de rood-witte kleuren.

Toch belette dat Herentals niet om vrijwel meteen op gelijke hoogte te komen.  Een voorzet van Baert werd door Slechten ineens in doel gedevieerd en de bordjes hingen meteen in evenwicht.  Lang kon Herentals echter niet genieten van de gelijkmaker want nauwelijks enkele minuten later kon Vermeulen totaal ongehinderd de 2-1 tegen de netten koppen.  In de slotseconden kreeg Kaart nog een goede mogelijkheid maar de lokale aanvaller besloot nipt naast.

De tweede helft was nog maar nauwelijks een minuut op gang gefloten of de thuisploeg wist al een strafschop te verzilveren.  De Langhe scoorde de elfmeter feilloos alhoewel Olieslagers de bal nog met de vingertoppen aanraakte.  Herentals was niet bij machte om de situatie nog recht te trekken en kwam nog goed weg wanneer Geybels een opgelegde kopkans niet wist af te maken.  Twintig minuten voor affluiten kreeg de jonge Brent Vos nog zijn eerste speelminuten in het eerste elftal.  Enkele minuten later scoorde Vos bijna maar de voorzet van Baert kwam net iets te snel voor Brent.  Veel was er die tweede helft niet meer te beleven zodat deze wedstrijd “teveel” eindigde op 3-1 voor de thuisploeg.

Eindklassement : 11e plaats

VC Herentals sluit het seizoen af op de 11e plaats en mag algemeen genomen tevreden zijn met het huidige seizoen.  Na een zwakke start hing het degradatiespook bijna een gans seizoen rondom deze ploeg en dankzij goede resultaten tegen de betere ploegen in deze reeks klom Herentals in de tweede seizoenshelft naar rustiger vaarwater.  Bij deze willen we dan ook alle spelers die rood-wit na dit seizoen verlaten bedanken voor het inzet en willen hen allemaal veel succes toewensen bij hun volgende club.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Mariën Robin;  Baert Robin;  Slechten Jochen;  Bruynseels Miguel;  Van Der Schraelen Thomas;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries;  Van Peer Nick.

Bank:  Dams Pieter; Raeymaeckers Kai;  Wouters Thomas;  Vos Brent. Vervangingen:  32e  Wouters Thomas voor Van Peer Nick ;  69e  Raeymaeckers Kai voor Mariën Robin;  69e  Vos Brent voor Bruynseels Miguel.

Doelpunten:  7e  1 – 0 ;  34e  Slechten Jochen  1 – 1 ;  35e  Vermeulen Bart  2 – 1 ; 46e  De Langhe Daan (pen) 3 - 1.