Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kabelbreuk verstoort werking AZ Turnhout : operaties gestopt, veilig afgerond

AZ Turnhout

Bij werken in Turnhout werd er deze namiddag een glasvezelkabel geraakt die de twee campussen van AZ Turnhout verbindt. Hierdoor is heel wat software van het ziekenhuis tijdelijk buiten werking.

Het ziekenhuis besloot vanuit het oogpunt van veilige en kwaliteitsvolle zorg om alle niet-dringende zorg uit te stellen. Raadplegingen bij artsen werden uitgesteld, ambulances worden afgeleid naar ziekenhuizen in de omgeving en er starten geen operaties.

Patiënten die deze namiddag een afspraak hadden op campus Sint-Jozef of campus Sint-Elisabeth werden verwittigd dat hun afspraak op een andere dag door zal gaan. Het ziekenhuis contacteert hen opnieuw om een nieuwe afspraak in te plannen wanneer de problemen zijn opgelost.

Operaties gestopt

Doordat heel wat software nu niet werkt, is er besloten om vandaag geen nieuwe operaties meer te starten. Alle operaties die bezig waren tijdens de kabelbreuk zijn veilig afgerond. De veiligheid van onze patiënten kwam op geen enkel moment in het gedrang.

Ambulances rijden naar ziekenhuizen in de omgeving

'De spoeddienst van AZ Turnhout stabiliseert patiënten, maar kan momenteel geen patiënten opnemen in het ziekenhuis. Daarom rijden ambulances al naar ziekenhuizen in de omgeving. We vragen aan patiënten die zelf naar spoed komen om zich aan te melden in een ander ziekenhuis in de buurt', klinkt het.  Foto AZ Turnhout.

AZ Turnhout

Deel dit artikel