De kadetten van HBBC hadden aan Gembo een zware klus. Ze bogen in de slotfase een achterstand nog om in een gelijkspel.

Volgens het klassement zou dit zaterdag een “haalbare” kaart moeten geweest zijn.
Maar niks was minder waar !  Het eerste kwart werden we totaal weggeblazen.  Gembo voerde gelijk de press in, en het was voor ons echt happen naar adem, en zoeken naar een antwoord.  8-21 waren de straffe cijfers van het eerste kwart. Dit Gembo waren geen grote, maar wel zeer snelle mannen!

Maar onze coach en spelers gaven zich gelukkig niet gewonnen, en begonnen zich terug in de wedstrijd te knokken.  Eerste helft wordt afgesloten met 20-30, 3 punten goed gemaakt...  Ook het 3de kwart wordt er stevig ingevlogen met nu toch wel degelijk defense werk onder constante aanmoediging van de coach. De Gembo jongens zijn wat uit hun lood geslagen, waarvan wij kunnen profiteren. We sluiten dit kwart af met 17-12, nog eens 5 punten teruggewonnen, knap werk van de jongens! Laatste kwart wordt dan nog extra spannend, met in de laatste seconden nog vrijworpen bij een stand van 51-52.

Jens Smolders heeft de zware taak om de vrijworpen te nemen, en scoort 1 op 2.  We eindigen dus op een gelijke stand 52-52.
Spijtig van het eerste kwart, maar toch chapeau aan het ganse team dat vandaag collectief gevochten heeft om dit toch nog goed te maken.