De zomer loopt stilaan op z'n einde en dus wordt er al aan het eindejaar gedacht. Te vroeg? Niet bij Kaliber.

De Herentalse KMO is al jaren dé referentie voor lokale eindejaarsgeschenken met een mooi verhaal. En dit jaar belooft de verkoop harder te gaan dan ooit. We spraken o.a. met Wim Dewindt, CEO bij Kaliber en zochten uit wat hen zo uniek maakt.

'De nood aan duurzame, lokale én gepersonaliseerde geschenken anno 2021
We leven in een wereld waar bedrijven als paddestoelen uit de grond rijzen.

Kiezen voor welke aanbieder je gaat, is dan ook steeds vaker gebaseerd op het verhaal erachter en de snelle, persoonlijke service die wordt aangeboden.

Bovendien heeft de coronacrisis steeds meer consumenten de kracht van lokaal geproduceerde producten en diensten doen inzien. We willen bovendien onze eigen economie terug opkrikken en daar plukken de Belgische bedrijven de vruchten van, nu al bijna twee jaar lang.

Ook dit eindejaar lijkt de trend 'koop lokaal' zich verder te zetten. En daar zijn we blij om', vervolgt Wim Dewindt van Kaliber.

Het pakkende verhaal van Kaliber

'Kaliber is zo'n lokaal bedrijf met een mooi verhaal dat nog te weinig mensen écht kennen.

"Wat ons uniek maakt? Bij ons werken mensen die op de massamarkt niet terecht kunnen", zegt Dirk Mertens, sales manager.

"Ze zijn mentaal, fysiek of sociaal kwetsbaar, maar zijn in wat wij doen de allerbesten. Ze werken nauwkeuriger en blijven langer gefocust dan zij die zogezegd geen beperking hebben. Want geef toe, iedereen heeft een talent en een beperking.

In onze sector zijn die nauwkeurigheid en langdurige focus enorme troeven. Voor ons en onze klanten. Een verkoopargument waar onze enthousiaste ploeg terecht fier op is. Onze mensen zijn hiermee van een bijzonder kaliber, dat kan je wel zeggen."

Gepersonaliseerde geschenkdozen en zo veel meer

Naast gepersonaliseerde geschenkdozen biedt Kaliber ook heel wat diensten aan. "Verpakken, shrink sleeven, cellofaneren, etiketteren, monteren, logistieke dienstverlening, werken op locatie, je kunt voor veel zaken bij Kaliber terecht.

Waar sommige machines tekort schieten of waar machines aankopen een te dure oplossing is, schiet Kaliber in actie. Wij doen namelijk zeer nauwkeurig repetitief handwerk", gaat Dirk verder.

Met Kaliber draag je economisch én sociaal bij aan de maatschappij

Een geschenkdoos van Kaliber kopen, is impliciet aan je klanten en medewerkers zeggen dat je sociaal-economisch wil bijdragen. Bovendien is de geschenkdoos op maat van het bedrijf.

Zo reken je bij Kaliber op een gepersonaliseerde sleeve en dat voor het volledige ontwerp, kun je gepersonaliseerde gadgets toevoegen aan je eindejaarsdoos en heb je een ruime keuze uit verschillende geschenkdozen voor zowel particulieren als werknemers en zakenrelaties.

Ambitieuze marketingplannen voor het najaar

Om hun troeven aan de wereld te tonen en de doelstellingen voor het eindejaar te realiseren, laat Kaliber zich dit jaar bijstaan door een ervaren marketingpartner.

"Kaliber heeft een mooi verhaal dat vandaag onvoldoende tot uiting komt. Wij zetten ons ervoor in dat Kaliber uit het elan van maatwerkbedrijven komt en echt aanzien wordt als een kwalitatieve grote kmo. Want dat is het bedrijf écht wel."

Ontdek alvast de vernieuwde webshop op https://kalibershop.be.