Kamerlid Jan Bertels uit Herentals kijkt terug een een geslaagd 'digitaal' Feest van de Arbeid.

'We hebben er een feest op afstand van gemaakt, want het is en blijft onze feestdag', zegt Bertels. 'Met z'n allen overal in de Kempen hebben we de Internationale gezongen, elk vanuit ons kot.

Sp.a Kempen onderstreept haar boodschap : 'Solidariteit houdt ons recht in deze crisis. Kijk even naar het fantastisch werk dat ons Kempens ziekenhuisnetwerk heeft geleverd. Niemand betwist nu nog de waarde van een toegankelijke, kwalitatieve en betaalbare gezondheidszorg.  

Als sossen vochten we hier voor, en zullen we daar voor blijven vechten : solidariteit is de énige basis voor de heropbouw van ons land.

We moeten verder slim investeren in openbaar vervoer, klimaat, de sociale bescherming. Samen vooruit vanuit een sterke, efficiënte overheid.  Iedereen moet rendement krijgen van zijn bijdrage aan samenleving. 

Ik denk ook aan de structurele maatregelen voor het onderbetaalde, en de massa overuren van 'Onze Helden' het zorgpersoneel.  Eerlijke fiscaliteit, iedereen een faire bijdrage.

Want solidariteit is : krijgen naar noden, bijdragen naar vermogen. Elk zijn deel is niks teveel.

Vanuit onze ramen hebben we laten zien dat  de sossen springlevend zijn in Herentals. We hebben de 1 mei-avond nog afgesloten met een digitaal 1 mei-feest , met DJ en al', besluit Jan Bertels.  Foto Jan Bertels / Nnieuws.