U bent hier

Kamermuziek en innovatie: Schubert, Schumann en Brahms zoals nooit tevoren

Heist op den Berg | Hulshout
21.01.2019 - 14.38u
Door: Enna Briers editor

Een world premiere recording met liederen van Schubert, Schumann en Brahms, het lijkt op het eerste zicht al lang niet meer mogelijk. Toch zijn tenor Teun Michiels en pianist Peter Jeurissen er in geslaagd. Ze namen een heerlijk lente-programma op met de gloednieuwe baanbrekende en revolutionaire rechtsnarige kamermuziekvleugel van Chris Maene. Wie liever winter heeft kan maar beter niet luisteren ;-)

Het was een revelatie in 2015 toen wereldster Daniel Barenboim aan de verzamelde wereldpers een volledig nieuwe soort vleugelpiano voorstelde. Een instrument dat exclusief voor hem werd gebouwd door Chris Maene, hofleverancier zowel in België als sinds begin dit jaar ook in Nederland.

De nieuwe concertvleugel combineert de kracht van een hedendaags instrument, met de heel specifieke kwaliteiten van oudere piano's. Een doorbraak van jewelste in een sector die al 130 jaar gedomineerd wordt door Steinway & Sons.

Chris Maene bouwde echter verder op deze doorbraak en ontwikkelde in 2018 een hedendaagse rechtsnarige vleugel, specifiek bedoeld voor kamermuziek: de Chris
Maene Straight Strung Chamber Music Concert Grand. Een feest voor tenor Teun Michiels en pianist Peter Jeurissen die de eer kregen om dit bijzondere en
baanrekende instrument voor de allereerste keer te gebruiken voor opnames.

Teun en Peter selecteerden frisse lenteliederen van componisten die ook zelf
rechtsnarige piano's gebruikten zoals Franz Schubert en Robert Schumann. Ook Brahms komt aan bod in een programma dat werd opgebouwd rond het lied Frühlingstraum, uit de bekende liedcyclus Winterreise van Schubert.

Teun en Peter zijn beide gerenommeerde musici, en regelmatig te vinden op podia in binnen- en buitenland. Teun woont in Hulshout, en geeft les op de Academie voor Muziek-Woord-Dans van Heist-op-den-Berg.

De CD wordt voorgesteld op 27 januari in Oud-Rekem (Lanaken, België) tijdens een CD-release concert en is vanaf dan te koop en beschikbaar op iTunes en Spotify.

Meer informatie: www.woodlake.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto