Herentalsenaar Kamiel Claes vierde gisteravond zijn 90e verjaardag op een meer dan originele manier. Het feest in Hof Ter Rielen in Kasterlee werd exotisch opgefleurd door Ethiopische dansers. Alle giften die de genodigden gestort hadden, gaan naar de Olense vzw Sterren voor Ethiopië.

De bezielster Liesbet Sanders kwam de 2 lopende projecten van de vzw, steun aan een opvangtehuis voor wezen met hiv en een schooltje in het achterland van Addis Abeba, toelichten.

Sympathieke Kamiel is een bijzonder flukse negentiger. Cruisend in zijn cabrio, zou je hem hooguit in de 60 schatten. Alleen zijn échte leeftijd verplichtte hem enkele jaren terug te stoppen als vrijwillige chauffeur van de Minder Mobielen Centrale. Anders had hij zijn collega-senioren nog altijd met bravour en veilig rondgereden.  Kamiel was ook een gewaardeerd gastheer bij de jumelage met de Franse zusterstad Cosne-sur-Loire. 

Ook de Vrienden van Roemenië uit Kasterlee waren in Hof ter Rielen present om hun steentje bij te dragen aan het feestgedruis. 

Kamiel staat ook bekend om zijn groot hart.  Het gaf de genodigden een extra goed gevoel dat ze feestten voor het goede doel. Liesbet Sanders was het feestvarken heel dankbaar voor zijn geste.

Wie Sterren voor Ethiopië een steuntje wil geven, kan op zondag 28 februari 2016 naar een benefietconcert in cc 't Schaliken in Herentals  info: www.sterrenvoorethiopie.be

Van the Man / foto's Guy Verellen / NNieuws.