U bent hier

Kampcharter ondertekend in Hopper De Brink

Herentals
06.07.2018 - 08.42u
Door: Mark Jaspers

Het stadsbestuur, Hopper De Brink en verschillende verenigingen engageren zich om het verblijf van jeugdgroepen zo aangenaam mogelijk te maken. Deze engagementen werden in het Kampcharter gegoten.

Het Kampcharter houdt een engagementsverklaring in voor lokale besturen, uitbaters van kampeergronden en jeugdverblijven en jeugdverenigingen. Het doel van het charter is om een optimaal klimaat te scheppen voor alles wat met het kampgebeuren samen gaat.

'Wij vinden het belangrijk dat verenigingen die in Herentals op kamp komen een fantastische zomer beleven. Daarom zetten we ons in om hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken' zegt burgemeester Jan Bertels: 'We houden de bijkomende regelgeving beperkt tot een minimum. We vragen aan de bezoekende verenigingen om tochten, nachtspelen en kampvuren door te geven. Zo moet de brandweer niet uitrukken voor een melding van buurtbewoners die denken dat het brand.

Jeroen Pauwels, resident van Hopper De Brink, is blij met de ondertekening van het kampcharter. Het is een goede manier om aan de buitenwereld te tonen dat we ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat zowel onze gasten het naar hun zin hebben en dat onze buurtbewoners en de Herentalse burgers zo weinig mogelijk hinder ondervinden.

Ons jeugdverblijf heeft met zo'n 30.000 overnachtingen per jaar een serieuze impact op het leven in Herentals. Het is ook een goede zaak voor de lokale handelaars en horeca.

Daarnaast is de ondertekening van het charter een uitgelezen kans om de banden met de stad Herentals te versterken en een aantal duidelijke afspraken te maken. We willen de verblijvende groepen niet belasten met onnodige administratie maar willen in geval van noodsituaties wel zo goed mogelijk kunnen reageren.

Al onze Hopper jeugdverblijven ondertekenden ondertussen het Kampcharter. Hiermee willen we laten zien dat je bij ons kan rekenen op een geslaagd verblijf.'

Pius X uit Antwerpen was als gast aanwezig in de Brink en vindt het Kampcharter een leuk initiatief. Thor ondertekende het charter dan ook met volle overtuiging.

Foto's Johan Temmerman / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto