U bent hier

Kan Herentals stoppen met roken?

Herentals
11.03.2014 - 13.16u
Door: Wim De Bie

In een toegevoegd punt aan de Herentalse gemeenteraadsagenda van vanavond vraagt raadslid Bart Michiels (CD&V) aan schepen van gezondheidsbeleid Anne-Mie Hendrikx (SP.A) of het stadsbestuur, in navolging van Westerlo, een initiatief kan nemen tegen roken.

“Als u het nog niet mocht weten: ik ben een onfatsoenlijk mens met vele zwakheden”, steekt Michiels in zijn bekende, licht ironische stijl, van wal. “ Ik leef verschrikkelijk ongezond, te wijten aan slechte vrienden en vooral aan mijn slap karakter. De combinatie daarvan kan dodelijk zijn, want in mijn geval heeft dat geleid  tot een serieuze rookverslaving, die me zo ongeveer vanaf mijn twintigste in haar greep heeft. En hoewel ik al enkele keren een serieuze rookstoppoging ondernomen heb, ben ik er nog niet vanaf. En ik wil niet blijven stinken. Behalve slap van karakter ben ik nu nog egoïstisch ook, want ik heb mijn geval nu toegevoegd als agendapunt op de gemeenteraad. Ik moet immers luisteren naar mijn minister."

Westerlo

"Vorig jaar lanceerde Jo Vandeurzen samen met het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de Vlaamse Logo’s de campagne ‘Vlaanderen stopt met Roken’. Op de portaalsite www.vlaanderenstoptmetroken.be kunnen professionals en openbare besturen heel  wat tips vinden om een rookstopbeleid degelijk aan te pakken. Onze buurgemeente Westerlo haakte daar op in met allerhande initiatieven die gaan van bewustmaking, infosessies, een Facebookgroep, tot individuele en zelfs groepssessies om mensen aan te moedigen het roken te laten. Ruim 120 inwoners van Westerlo zijn op dit ogenblik de uitdaging aangegaan.Deze formule blijkt aan te slaan en te werken."

Gemeenteraad

"Vandaar mijn vraag of de Stad Herentals ook een dergelijk initiatief op poten wil zetten. Het stadsbestuur kan hiervoor ondersteuning krijgen bij Logo Kempen, en kan natuurlijk ook zijn licht opsteken bij onze Westelse buren. Als Herentals met een dergelijk initiatief op de proppen komt, dan schrijf ik me graag in, wie weet zelfs samen met een aantal andere collega’s in deze raadszaal. En ongetwijfeld zien vele inwoners dit ook wel zitten. Op die manier kan Herentals met een minimum aan middelen en inspanningen gezonder worden, en misschien nog meer gaan ruiken naar de koekjesfabriek dan naar andere minder aangename uitlaatgassen.” De gemeenteraad gaat vanavond om 20 u door in de raadszaal van het Administratief Centrum. 

imageMeer nieuws

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Kempen regio | Neteland 26.11.2021 - 19.19u reading time3min

3 Amateur B

HBBC afgelastingen door covid

Herentals 26.11.2021 - 18.44u

Al 1 geval van zorgwekkende nieuwe coronavariant in ons land

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.11.2021 - 16.24u

Sciensano : 'Impact van COVID-19-vaccins in België'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.11.2021 - 14.59u

Natuurpunt Vorselaar : boomplantactie Lovenhoek zaterdag

Neteland | Vorselaar 26.11.2021 - 14.19u

Autosalon gaat dan toch niet door: "Covidsituatie is niet ideaal"

 Autosalon gaat dan toch niet door: "Covidsituatie is niet ideaal"
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 26.11.2021 - 11.52u

Olense kerststallentocht afgelast

Olen 26.11.2021 - 10.45u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto