Kapelletjes behoren tot het religieuze erfgoed van Vlaanderen. Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men U, Maria, tegen ... Maar niet alleen Mariakapelletjes komt men tegen, ook andere heiligen hebben dikwijls een kapelletje.

Davidsfonds Booischot – Zonderschot – Pijpelheide – Heist-Goor vond het belangrijk deze kapelletjes voor het voetlicht te brengen. Samen met Toerisme Heist-op-den-Berg stippelde het Davidsfonds een fietstocht uit om op ontdekking te gaan.

Dit concept is niet nieuw, er bestaan al verschillende gemeenten (Lichtervelde, Zoersel...) met zo'n fietsroute. Heist-op-den-Berg heeft echter zoveel interessante kapelletjes én dan nog eens in een prachtig natuurgebied dat het zeker de moeite waard was om zo'n route voor onze gemeente uit te werken.

Je kan deze tocht in één rit maken (lengte is ongeveer 70 km), maar het is evengoed mogelijk om lussen te maken in de deelgemeenten. Het vertrekpunt is aan de kerk in Booischot, vanwaar de kilometeraanduiding begint, maar je kan in principe eender waar in groot-Heist starten.

De fietstocht wordt ingereden op maandag 21 mei.