U bent hier

Kapelse midweek-classic op 29/7

Kempen regio | Westerlo
12.07.2021 - 15.17u
Door: Herman Gezelle

Na twee afgelastingen op rij, eerst door de extreme hitte en vorig jaar door het coronavirus, leerden de organisatoren van de Kapelse Midweek, na 7 succesvolle edities, de keerzijde van de medaille kennen.

Ook dit jaar was er, door de coronacrisis, lang onduidelijkheid of en vanaf wanneer er terug gekoerst kon worden.

'Maar nu het weer kan kijken wij vol vertrouwen uit naar wat, in normale omstandigheden, de feestelijke 10e editie van onze KAPELSE MIDWEEK-CLASSIC had moeten zijn.

Die zal doorgaan op op donderdag 29 juli.
Ook deze keer zullen een aantal jonge Kapelse en regionale wielertalenten aan de start verschijnen. De wedstrijden zullen doorgaan als open provinciale kampioenschappen, waarin de Antwerpse renners strijden voor de provinciale titels en kampioenentruien.

De nieuwelingen (omwille van het grote aantal voorinschrijvingen, aparte wedstrijden voor 1° en 2° jaars) en juniores zullen er opnieuw een mooie, spannende wielernamiddag van maken.

Door de coronamaatregelen zijn vertrek- en aankomstzone gescheiden. Vertrekken doen we vanaf Kapelplein, aankomst ligt, net als de voorgaande edities, op Ter Voort, ter hoogte van 't Pleintje. In deze zones zullen de op dat moment geldende coronamaatregelen van toepassing zijn.

Vanuit de richting Tongerlo en Zoerle Parwijs wordt een omlegging via Olen aangegeven. Vanuit de richting Morkhoven wordt een omleiding via Noorderwijk en Olen voorzien. Gezien het grote aantal deelnemers en de drukte dat dit met zich meebrengt, vragen wij uitdrukkelijk om het parcours en het centrum van Voortkapel zo veel mogelijk te vermijden.

Voor, tijdens en na de wedstrijden is iedereen welkom in ons MIDWEEK-CLASSIC CAFE op 't Pleintje voor een drankje en om te supporteren voor onze plaatselijke en regionale renners. Hier zullen de op dat moment geldende coronamaatregelen voor de horeca moeten gerespecteerd worden.

Wij rekenen erop dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zich aan de maatregelen houdt zodat we een veilig verloop van de wedstrijden kennen en de renners op een sportieve manier kunnen strijden om de overwinning.'

Praktisch:
WSC DUW VOORT
VOORTKAPEL-WESTERLO

DONDERDAG 29 JULI
KAPELSE MIDWEEK-CLASSIC OPEN PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN
GROTE PRIJS VERZEKERINGEN VAN HOVE
NIEUWELINGEN 1°JAARS – 9 X 6,3 KM – VERTREK 13.30 UUR
NIEUWELINGEN 2°JAARS – 11 X 6,3 KM – VERTREK 15.30 UUR

GROTE PRIJS C & E BEZETTINGSWERKEN
JUNIORES – 16 X 6,3 KM – VERTREK 17.45 UUR

VERTREK – KAPELPLEIN
AANKOMST – TER VOORT – TER HOOGTE VAN 'T PLEINTJE.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto