Het Kara Kara Komité organiseert op vrijdag 22 april een gespreksavond over de verzustering met Kara Kara in het Afrikaanse Niger. Wil je meer weten over deze hechte stedenband en het leven in Kara Kara? Kom dan tussen 20 en 22 uur naar het lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28, zaal 1 en 2. Bij een hapje en een drankje maak je kennis met de boeiende en fascinerende zustergemeente.

Sinds mei 2007 heeft Mol een stedenband met de gemeente Kara Kara, gelegen in het Zuiden van Niger, Afrika. Het leven is er hard en moeilijk. De samenwerking is dan ook in de eerste plaats gericht op het verbeteren van de levenssituatie van de mensen in Kara Kara.

Programma

Tijdens de gespreksavond kom je meer te weten over Kara Kara, haar inwoners en de samenwerking. Aan de hand van een kort filmpje en foto's leer je het Kara Kara Komité en de werking in Mol kennen : projecten en programma's in Kara Kara en de kracht van de mensen.

Oproep vrijwilligers

In Mol wordt de stedenband ondersteund door een groep van vrijwilligers die zich verenigd hebben in het Kara Kara Komité. Misschien krijg je na deze gespreksavond wel zin om mee te werken. Alle hulp is welkom.

Oproep ontvangst delegatie Kara Kara

In september ontvangen ze gedurende 2 weken een kleine delegatie van 4 mensen uit Kara Kara. Wil je meehelpen bij de voorbereidingen om deze mensen te ontvangen? Heb je tijd om met hen mee uitstapjes te doen? Beschik je over de ruimte om iemand te laten logeren? Help je graag bij het bereiden van maaltijden? Wil je gewoon even kennismaken en nog meer te weten komen over Kara Kara en het leven daar?

Meer info: > dienst ontwikkelingssamenwerking, 014 32 08 90, dosmol@skynet.be

> Kara Kara Komité, info@karamol.be, 0474 79 86 91, www.karamol.be