U bent hier

Kardinaal van Roey-instituut plaatst AED aan schoolpoort

Vorselaar
17.10.2017 - 09.02u
Door: Herman Gezelle

Het Kardinaal van Roey-instituut  heeft een AED-toestel geplaatst aan de ingang van de school in de Mgr. Donchelei. De school voorziet ook een opleidingsmoment voor personeelsleden en ook voor de buurtbewoners.

Het KvRi startte dit voorjaar een crowdfundingcampagne op in samenwerking met vzw Heartsaver om zo het toestel te kunnen aankopen. AED staat voor 'automatische externe defibrillator'. Het is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen.

Op maandag 23 oktober om 15.40 uur vindt een gratis opleiding plaats voor onder meer personeelsleden van het KvRi, de Thomas More hogeschool, kleuterschool De Duizendpoot en lagere school Windekind.

Iedere inwoner van Vorselaar is ook van harte welkom om deze opleiding mee te volgen. De AED wordt nadien officieel ingehuldigd in het bijzijn van de sponsors, de burgemeester van Vorselaar en de Vorselaarse schepen van onderwijs.

In Vorselaar zijn vanaf volgende week dus niet minder dan 5 AED-toestellen beschikbaar. Een AED (automatische externe defibrillator) helpt jou om een mensenleven te redden wanneer iemand een hartstilstand krijgt en jij een reanimatie opstart.

De AED's hangen op publiek toegankelijke plaatsen aan de ingang van Sportcentrum De Dreef (Oostakker), bij de cafetaria van OGV (Riemenstraat), aan de ingang van het gemeentehuis (Markt), in de inkomhal van Thomas More-hogeschool (Lepelstraat) en vanaf nu ook bij de schoolpoort van het KVR-instituut (Mgr. Donchelei). (pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto