Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Karel De Grote Hogeschool Antwerpen wint ‘Fin Competition’ editie 2022

Het finalespel van de ‘Fin Competition’ kreeg De Karel de Grote Hogeschool uit Antwerpen voor het 2e jaar op rij als laureaat.  Hun team ‘KVX Finance’ mag zich een jaar lang de ‘beste fictieve bank van België’ noemen.

Meer dan 200 studenten, finalisten en supporters, waren aanwezig tijdens een live event in de gebouwen van Febelfin Academy Brussel waar naast het finalespel ook een aantal workshops doorgingen en een jobfair.

De ‘Fin Competition’ is een wedstijd tussen hogescholen. Het is een initiatief van de financiële sector met als doel het bedrijfsleven en de academische wereld dichter bij mekaar te brengen.  15 campussen van 13 Belgische hogescholen (Hogent, Ephec, UCLL, Odisee Hogeschool, Thomas More Hogeschool, PXL, Vives, Arteveldehogeschool, Karel de Grote Hogeschool, Lucia de Brouckère, Howest, AP Hogeschool, Hénallux) namen deel aan de wedstrijd.

De deelnemers, 300 studenten 3e bachelor bank- en financiewezen, speelden gedurende 2 maanden een online banksimulatiespel waarbij ze in de huid kropen van een bankier. Ze werden begeleid door coaches uit hun eigen hogeschool en vanuit het werkveld.

Na een bijzonder spannende finale ging de hoofdprijs naar de Karel de Grote Hogeschool uit Antwerpen. Het team ‘KVX Finance’ (Thomas Keteleer, Jens Verhelst en Lesly Xu) was het beste team tijdens het finalespel.

De tweede prijs ging naar team ‘SAKEDA Bank’ (Kelly Ehrleringer, Davide Muntoni en Sarah Tranchant) van Haute Ecole de Namur-Liège-Luxembourg (Hénallux). Team ‘Q-Bank’ (Isaac Bienga Mampoko, Iqbal Fagbemi, Stef Mignon et Patryk Olszynski) van EPHEC eindigde op de derde plaats.

Alle deelnemers zijn nu al een intense ervaring rijker die hen zeker voorsprong zal geven in hun toekomstige carrière. Het winnende team wacht bovendien een mooi prijzenpakket! Zij worden letterlijk én figuurlijk klaargestoomd voor de grote ‘sprong in finance’: ze krijgen een opleiding personal branding, een stylingbudget en een professionele fotoshoot. Daarnaast maken ze ook letterlijk een spannende sprong: de winnaars gaan samen met de top 3 skydiven!  

De ‘Fin Competition’ werd voor het 3de jaar op rij georganiseerd door Febelfin Academy in samenwerking met Febelfin. Het initiatief kan rekenen op de gewaardeerde steun van de Minister van Financiën, Vincent Van Peteghem.'

Deel dit artikel