U bent hier

Karel Van Noppen ereburger van Lille 25 jaar na moord

Lille | Vlaanderen
20.02.2020 - 10.24u
Door: Herman Gezelle

Het lokaal bestuur Lille reikt op zaterdag 22 februari postuum het ereburgerschap uit aan de vermoorde veearts-keurder Karel Van Noppen uit Wechelderzande.

Het herdenkingsparkje op het Zand wordt overgedragen aan de gemeente.

Karel Van Noppen werd op 20 februari 1995 nabij zijn woning in Wechelderzande doodgeschoten in opdracht van de hormonenmaffia. In 2002 werden vier personen veroordeeld voor de moord: opdrachtgever Alex Vercauteren, moordenaar Albert Barrez, wapenleverancier Carl De Schutter en tussenpersoon Germain Daenen.

Herdenking Karel en Flor Van Noppen : moord op 20 februari 1995

Stichting Dr. Karel Van Noppen : 'De laffe moord op Karel Van Noppen op 20 februari 1995 mogen we niet vergeten. Samen met zijn broer Flor hebben beide broers zich erg gedreven ingezet voor gezonde voeding.

Elk jaar opnieuw blijft 20 februari een moment om stil te staan en na te denken over gezond leven. Door Karel zijn verbeten strijd voor gezonde voeding zijn heel wat maatregelen genomen om veel beter om te gaan met voedselveiligheid en dierenwelzijn .

De later opgerichte Stichting Dr. Karel Van Noppen heeft, mede dankzij sterke studiedagen, de overheid mee aangezet om nieuwe initiatieven goed te keuren in het belang van de algemene voedselveiligheid.

Waakzaamheid blijft aangewezen want zowel voedselveiligheid als dierenwelzijn liggen erg gevoelig bij de burger ...en terecht.

Zowel Karel als Flor hebben een erg bewogen leven gehad. Hun idealisme, hun koppigheid en hun gedrevenheid zijn een voorbeeld voor velen. Daarom willen we graag oproepen, als blijvend eerbetoon, om op 20 februari om 19 uur het tijdsstip van de moord op Karel, een minuut stilte in acht te nemen.

Laten we samen even stil staan bij Karel en Flor, en vooral nadenken over veilig en gezond eten.'

Namens de Stichting Dr. Karel Van Noppen.  Foto's archief Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto