KanGoe, een online inspiratie- en leerplatform voor volwassenen die tegen hun grenzen aanlopen, sneller overprikkeld zijn of zich al in een bore-out of burn-out bevinden.

Met blogs, online trainingen, webinars en live trajecten krijg je de handvaten om terug gelukkig en energievol in het leven te staan.

Lichaam in lockdown

Karolien Marck uit Geel, de bedenker van KanGoe, heeft zelf in 2017 ervaren wat de impact is van langdurige uitputting en mentale stress waardoor haar lichaam in staking ging. Zoals zovelen ging ze mee in de mallemolen van het alledaagse leven van presteren, zorgen voor en ja zeggen tegen anderen, zonder haar eigen grenzen te bewaken.

"Als 36-jarige jonge mama van 2, liefhebbende partner, hard werkende marketeer, bereikbare vriendin, idealistische huisvrouw en perfectionist, ging mijn lichaam na 4 jaar over mijn grenzen gaan, eindelijk in lockdown.

De zoektocht naar mezelf en uit die put kruipen, kostte mij 3 jaar van mijn (gezins)leven. Ik wil dit anderen besparen."

Verhoogde kans mentale kwetsbaarheid

Eén derde van de bevolking maakt ooit in zijn leven een moment van mentale kwetsbaarheid mee.

Dit ten gevolge van de verstoring in de balans tussen werk en privé of, recent nog aangetoond, door uitputting in combinatie met het ouderschap.

Tijdens Corona is er ook al een stijging in de cijfers van angst- en depressieve gevoelens. Daarbovenop komen de wachtlijsten voor psychologische ondersteuning.

'Alleen jezelf kan je veranderen'

"Mijn belangrijkste inzicht tijdens mijn eigen zoektocht was: Alleen jezelf kan je veranderen, niet de andere.

Het start dus allemaal met (terug) dichter bij jezelf komen, jouw lichaam aanvoelen en zo jouw grenzen bewaken. En dat lukt niet alleen met de opgedane inzichten bij je psycholoog of psychiater. Je moet zelf ook actie tot verandering ondernemen. "

Inspire Me- traject

Karolien besloot dat het hoog tijd was om haar burn-out ervaring te gebruiken en te InspiLeren en te Verbinden vanuit Overprikkeling.

Ze zette het KanGoe inspiratie-en leerplatform op en zocht een team van unieke coaches en therapeuten, actief op de volgens haar meest relevante domeinen.

Elke maand zijn er op kangoe.be tal van blogs, activiteiten en webinars van hen te vinden.

Recent lanceerde ze het eerste Inspire Me -traject om overprikkelde volwassenen sneller op de juiste weg tot verandering te zetten.

Het doel van het traject is proeven van verschillende methodes en technieken die er bestaan, tijd winnen door de professionele begeleiding van verschillende KanGoe Experts tegelijkertijd en ontdekken wat je eigen te maken om zo blijvend in jouw kracht te staan.

Het is een 6 maanden traject (nu van mei t.e.m. eind oktober) voor 20 deelnemers met 12 online live of videosessies, wekelijkse tips, 3 live ervaardagen op locatie, 3 vraag -en antwoordsessies en een besloten Facebook community voor tussentijdse ondersteuning.

KanGoe wil met het Inspire Me- traject graag een Wegwijzer bij Overprikkeling zijn en zo helpen burn-outs te voorkomen', besluit Karolien van kangoe.be