Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasseien in centrum Herentals eindelijk dan toch op de schop? - reactie burgemeester

Kasseien
Worden de kasseien in het centrum van Herentals na zoveel protest vervangen door asfalt ?  Het lokaal bestuur doet een aanvraag voor een subsidie van €640.000 in het pakket Kopenhagenplan van de Vlaamse overheid om onder meer het centrum fietsvriendelijk te maken en de straten ook om te vormen tot comfortabele fietsstraten.
 
De kasseiensaga heeft de afgelopen jaren heel wat ergernis, een massa ongevallen en fietsellende veroorzaakt bij de burgers. En dan Herentals graag uitroepen tot 'fietsstad'...
 
De bouwheer -de stad Herentals- had in 2011, op advies van studiebureau Infrabo uit Tongerlo,  de keuze van de kasseien gemaakt, niet de aannemer. 
 
Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) reageert : 'In het bestuursakkoord is duidelijk opgenomen dat we het fietscomfort in het centrum zullen verhogen.

Momenteel is het onze intentie om de kasseien in het kernwinkelgebied inderdaad te verwijderen en te vervangen door uitgewassen beton, zo trekken we de materialisatie van de trage wegen uit het begijnhofpark en het stadspark door tot in ons stadscentrum.'

 
Foto's NNieuws - archief 2011 en 2012 : de kasseistroken in opbouw... én in herstelling.
Kasseien

Deel dit artikel