Een afvaardiging van de handelaars van de Bovenrij heeft woensdagavond bij het begin van de middenstandsraad zakjes zandstof overhandigd aan burgemeester Jan Peeters (sp.a) en aannemer Tinus Van de Sande van DFM. Ze vragen dat het stof meer geblust wordt

Jenny De Becker: "Herentals is een zandbak geworden en als dit nog lang blijft duren wordt Herentals binnen afzienbare tijd een slaapstad en worden de handelaars verplicht te vluchten voor ze failliet gaan. We willen dit vermijden, daarom deze wanhoopskreet."

De handelaarsters vroegen dringende maatregelen bij de straatwerken. "Blijkbaar heeft de aannemer geen tijd om regelmatig te sproeien aangezien hij anders niet tijdig klaar geraakt met de werken. Er komen steeds minder mensen de straat op, dit is echt ongezond. Kunt u niet zorgen voor de noodzakelijke besproeiing en de rekening doorsturen naar de aannemer?"

Aannemer Tinus Van de Sande van DFM Ravels stelde dat het extreme warme weer de handelaars en hem parten speelde. "We kunnen sproeien, maar niet altijd omdat een deel van het profielzand dat aan de stenen kleeft nodig is voor het vullen van de voegen."

Dirk Gysemberg vond het raar dat het probleem al in maart was gesignaleerd maar toen niets ondernomen was. Pas toen er met boetes gedreigd werd, schoot de aannemer in actie.

De aannemer vond het vreemd dat het probleem zich enkel in de Bovenrij voordeed en dat ze er in de Kerkstraat geen last van hadden. Burgemeester Jan Peeters hierover: "Ook toen was er een probleem, maar we hebben toen de technische dienst zelf ingezet om te sproeien."

De aannemer beloofde alvast het stof in het oog te houden en in te grijpen.