U bent hier

Kasteeldorp bestaat 900 jaar : historisch dorpsfeest in 2017

Vorselaar
19.08.2016 - 16.43u
Door: Herman Gezelle

Vorselaar bestaat al 900 jaar.  De Heemkundige Kring vond in de archieven dat Vorselaar ouder is dan verwacht. In 2017 wordt het 900-jarig bestaan gevierd met een historische herdenking en een groot feestweekend.

Voorzitter Roger Vermeulen snorde een Latijnse tekst uit 1117 op in het stadsarchief van het Franse Rijsel, waaruit blijkt dat Vorselaar, als een van de uithoeken van het Bisdom van Kamerijk, daarvoor al een dorp was.

Het Kasteeldorp laat er geen gras over groeien en viert het 900-jarig bestaan uitgebreid in 2017.

"We gaan enkele historische monumenten, zoals de dorspomp, in de kijker zetten en belichten o.m. opnieuw de traditie van Lichtmis", belooft burgemeester Lieven Janssens.

Schepen van cultuur Paul Laeremans kondigt een feestweekend aan tijdens de septemberkermis. Op vrijdag 8 september 2017 kun je deelnemen aan een historische wandeling in en rond het kasteel. Diverse thema's worden uitgebeeld door onze lokale toneelverenigingen. Op zaterdag 9 september zorgen we voor straattheater en 's anderendaags is er de tweede editie van Vorselaar Danst en Zingt op het pleintje van Den Tip."

Foto : het gemeentebestuur, de heemkundige kring en de verenigingen zetten 900 jaar Vorselaar in de kijker / NNieuws.

Van the Man / NNieuws.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto