Om de continuïteit van het KCCE te verzekeren, heeft het beheerscomité van het KCCE beslist dat Luc Faes vanaf 1 maart deeltijds wordt gedetacheerd als directeur ad interim.

Het KCCE staat voor het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE).

Vanaf vandaag zal ik 40 % van mijn werktijd wijden aan de talrijke projecten van het KCCE. Aangezien ik vaak, via verschillende werkgroepen en raden, heb samengewerkt met het KCCE ken ik zeer goed de opdrachten en de werkingswijze. Er is veel werk te verrichten, maar mijn eerste doelstelling is het vinden van de rode draad in het KCCE, de prioriteiten te herzien en een aangepast actieplan op te maken”, bevestigt Luc Faes.

Specialist in de wereld van de civiele veiligheid
Luc Faes is 49 jaar oud en gediplomeerd als industrieel ingenieur elektromechanica. Hij heeft een uitstekend inzicht in de wereld van de civiele veiligheid.

Op dit moment is Luc Faes dienstchef van de brandweer Kasterlee. In het verleden heeft Luc Faes al voor de Algemene Directie Civiele Veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken gewerkt. Hij werd toen als ad interim chef van Directie Operaties en als raadgever voor de Directie Opleiding tewerkgesteld.