Sinds september 2021 nemen 5 scholen uit Kasterlee deel aan Bike2School. Met dit project worden leerlingen, die zich op een duurzame manier verplaatsen, beloond.

Per twee dagen dat ze te voet, met de step, het openbaar vervoer ... een schoolverplaatsing maken, verdienen ze een virtuele munt of 'buck'. Deze bucks kunnen ze nadien uitgeven bij deelnemende lokale handelaars.

Ward Kennes, burgemeester en schepen van mobiliteit is in zijn nopjes: "Na bijna zeven maanden is het tijd om de eerste resultaten bekend te maken. Meer dan 70% van alle leerlingen van de deelnemende scholen in Kasterlee, Lichtaart en Tielen doet mee.

Hiermee zijn we in de Kempen de tweede beste van de klas wat betreft de deelnamecijfers. Met het lenteweer in aantocht doen we dan ook een warme oproep om te blijven (of opnieuw) te fietsen. Misschien dat we zo tegen het einde van het schooljaar wel naar de 80% kunnen gaan!"

Spaar extra bucks in de lente

Voor de leerlingen die in de week van 21 tot 25 maart 2022 met de fiets, de step, de bus of te voet naar school komen, hebben we een leuke beloning in petto. Zij verdienen dubbele bucks.

Op deze manier krijgen ze een leuke extra om na de koude winter weer volop te beginnen fietsen, steppen of stappen.