Uitstel werd geen afstel. "Toen de scholencross in september vorig jaar niet kon doorgaan wegens de coronamaatregelen, heb ik beloofd dat we alles in het werk zouden stellen om hem later dit schooljaar alsnog te organiseren.

Ik ben dan ook erg tevreden dat de gemeentelijke sportdienst samen met Atletiekclub Lichtaart (ACL) en de scholen op woensdag 11 mei 2022 aan alle leerlingen van Kasterlee een sportieve scholencross kunnen aanbieden," zegt burgemeester Ward Kennes.

Dit evenement viert zijn dertigste verjaardag en daarom staat er een feesteditie met extra animatie en attenties op het programma.
De leerlingen van het lager onderwijs komen in de voormiddag aan de start. Deelnemen is belangrijker dan winnen.

Daarom kunnen kinderen vanaf het derde leerjaar kiezen tussen een competitieve reeks of een jogging zonder uitslag.

"De eerste drie van de competitieve reeksen komen op het podium en verdienen een medaille. Onder de andere lopers worden per reeks prijzen verloot," zegt schepen van Sport Walter Van Baelen.

De kleuters komen in de namiddag aan de start. Zij strijden voor de wisselbeker die de school met procentueel het grootste aantal deelnemers mag meenemen.
Toeschouwers zijn zeker welkom.  Laat de auto zoveel mogelijk thuis en kom met de fiets of te voet naar sportcentrum Molenstraat in Lichtaart.

Meer info en de loopreeksen vind je op www.kasterlee.be.