Sinds gisteren zijn op openbare plaatsen in Kasterlee, Lichtaart en Tielen Zwitserse vlaggen uitgehangen om onze gemeente voor te bereiden op de komst van bijna 150 Zwitserse gasten uit partnergemeente Plaffeien. Zij zullen zoals het Plaffeiencomité u reeds liet weten van donderdag tot zondag in Kasterlee verblijven.

Vooral zaterdag 11 mei zal Kasterlee in het teken van Zwitserland staan. Want dan trakteert Plaffeien alle Kasterleenaren op een Grüezi-dag. Dit betekent concreet dat zij ons laten kennismaken met Zwitserse culinaire specialiteiten, met Zwitserse ambachten en kunsten en met een toeristische tentoonstelling in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Markt. Achter het gemeentehuis is een grote feesttent opgesteld waar de meeste activiteiten doorgaan.

 

Het is voor Kasterlee een grote eer dat op zaterdag 11 mei omsteeks 11 uur de Zwitserse Ambassadeur bij het Koninkrijk België, de heerBénédict de Cerjat naar de feestelijkheden in Kasterlee komt. Hij zal er worden verwelkomd door de burgemeesters van Kasterlee en Plaffeien. Ook de Zwitserse Ere-consul  in Antwerpen, de heer Frédéric Bohner, komt zaterdagvoormiddag naar de Kempen.