Het hele grondgebied van Kasterlee, Lichtaart en Tielen is vanaf nu officieel erkend als toeristisch centrum. Vooral de lokale economie zal de vruchten van deze erkenning kunnen plukken.

De erkenning bestaat uit twee goedkeuringen.

De eerste goedkeuring, door het ministerie van Werk, die op 11 april 2018 werd gehaald is er één in het kader van de arbeidsreglementering. Dit heeft betrekking op de afwijking van de zondagsrust. Concreet betekent dit dat jeugdige werknemers ook op zondag kunnen werken in bijvoorbeeld Bobbejaanland.

De tweede erkenning, door het ministerie van Middenstand, is er één in het kader van de middenstandsreglementering en heeft betrekking op de afwijking van de verplichte sluitingsdag.

Van 1 mei tot 30 september en tijdens de kerst- en paasvakantie mogen kapsalons en kleinhandelaars vanaf nu werknemers de ganse zondag tewerkstellen. Buiten deze kunnen ze ook nog maximum 13 zondagen per jaar extra de deur openen.

Door deze versoepelde wetgeving hebben de kleinhandelaars en het familiepark Bobbejaanland veel meer mogelijkheden. Ze kunnen de openingsuren aanpassen aan de noden en hun werknemers flexibeler inzetten.

Schepen van toerisme Mies Meeus: "de voordelen van deze twee erkenningen liggen vooral bij de handelaars, maar als gemeentebestuur zijn we trots dat we ze verkregen hebben omdat het onze positie als toeristische gemeente een officieel kantje geeft."