U bent hier

Kasterlee en 3 Para vieren 10 jaar peterschap

Kasterlee
15.02.2015 - 15.33u
Door: Herman Gezelle

De viering van 10 jaar peterschap van de gemeente Kasterlee over het 3e bataljon Para-commando in Tielen werd vrijdagnamiddag gevierd met een militaire parade, toespraken van Lt.-Kol Verbist en burgemeester Kennes en het uitwisselen van geschenken. De muziekkapel van de luchtmacht luisterde de parade op.  Het voorzitterschap van de plechtigheid was in handen van kolonel SBH Devogelaere, commandant van de Lichte Brigade.

Meerdere parlementsleden en burgemeesters uit de Kempen woonden de ceremonie bij. In de toespraken werd verwezen naar de inzet van het bataljon in het kader van de toegenomen terreurdreiging, maar de nadruk lag op de vele vormen van intense samenwerking tussen Kasterlee en 3Para. Voorbeelden :

- Het peterschap van 3 Para over de school voor buitengewoon onderwijs "De Mast" uit Kasterlee en het centrum voor volwassenen met een beperking "'t Margrietje"; In dit kader wordt om de 2 jaar een peterconcert georganiseerd.

- Het regelmatig gebruik van onze sportinfrastructuur door burgerploegen en lagere scholen van Kasterlee.

- De jaarlijkse organisatie van een paradag voor de leerlingen van de Mast

- De jaarlijkse organisatie van een gemeentelijk verkeerspark op het militair domein.

- De toegekende concessies voor het gebruik van opslagruimtes op het militair domein.

- De organisatie van vergaderingen van KASPAR in de kazerne.

- Het grote aantal schoolbezoeken

- De wederzijdse uitnodigingen voor deelname aan socio-culturele evenementen.

Burgemeester Ward Kennes sprak zijn waardering uit voor de bijdrage van de paracommando's aan de binnen- en buitenlandse veiligheid en benadrukte dat het toch wel bijzonder is dat juist deze supersoldaten zo een warm hart hebben voor de personen met een beperking in onze gemeente.

"De Para's voegen de daad bij het woord, wij voegen het woord bij de daad" aldus de burgemeester die namens de petergemeente 5 boeken over Tielen overhandigde. Op zijn beurt had kolonel Verbist voor de burgemeester een doek dat een parachutistensprong boven de nieuwe tunnel van de Noord-Zuid Kempen voorstelt. Wie dit eens van dichtbij wil bekijken is welkom op het kabinet van de burgemeester.

Foto: Burgemeester Kennes en Lt. Kol Verbist samen met de Kastelse mandatarissen rond het geschenk van 3Para aan de gemeente Kasterlee.

Foto: Tijdens de militaire plechtigheid wapperde de driekleur van Kasterlee boven het paradeplein

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto