U bent hier

Kasterlee erkend als toeristisch centrum

Kasterlee
13.04.2018 - 08.28u
Door: Mark Jaspers

Op 11 april 2018 ontving het gemeentebestuur van Kasterlee het heuglijke nieuws dat nu ook heel het grondgebied van Kasterlee erkend is als toeristisch centrum, in functie van de wet op tewerkstelling.

Om erkend te kunnen worden als toeristisch centrum moet de gemeente ten minste aan de volgende twee voorwaarden voldoen: minstens 55.000 overnachtingen per jaar tellen, én één attractie hebben die minstens 5.000 bezoekers per jaar aantrekt.

In Kasterlee waren er in 2016 285.000 overnachtingen, de gemiddelde verblijfsduur bedroeg 3,6 nachten per persoon. In 2016 telde Kabouterberg meer dan 10.000 bezoekers, en ook de bezoekersaantallen van de Hoge Rielen en Bobbejaanland waren indrukwekkend.

Aan de bijkomende voorwaarde om over een uitgebouwd toeristisch onthaal te beschikken, werd dankzij het nieuwe toeristische infokantoor met vlag en wimpel voldaan.

Het toerisme heeft een positieve impact op de werkgelegenheid in Kasterlee. In 2016 werkten er 547 loontrekkenden in de toeristische sector en 158 zelfstandigen.

In België is het in principe verboden op zondag te werken. Maar in bepaalde periodes geldt er op dat verbod een uitzondering voor toeristische centra.

Door deze erkenning krijgen Kastelse ondernemers in de toeristische sector meer mogelijkheden om jeugdige werknemers, jobstudenten tussen 15 en 18 jaar, op zondag in te zetten. Toerisme is een economisch speerpunt in Kasterlee.

Het gemeentebestuur stemt haar beleid hierop af en blijft investeren in de drie kerndoelstellingen van toerisme: promotie, toeristisch onthaal en productontwikkeling.

'Deze erkenning is een waardering voor de inspanningen die we leveren in functie van toerisme, maar de aanvraag is vooral ten bate van onze toeristische ondernemers', vertelt schepen Mies Meeus.

Na de opening van het toeristisch kantoor in 2017 is dit opnieuw een positieve ontwikkeling voor de toeristische sector in Kasterlee in 2018.' zegt schepen van toerisme Mies Meeus.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto