Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasterlee geeft ‘Boest’ aan z'n verenigingen

In een tijd waarin verbinding en groei binnen de gemeenschap van Kasterlee van het grootste belang zijn, neemt de dienst vrije tijd van Kasterlee het voortouw met een nieuw initiatief: Boest. Dit is een reeks van vier vormingen die zorgvuldig geselecteerd zijn om het Kastelse verenigingsleven te ondersteunen en te versterken.

“Verenigingen vormen het hart van elke gemeenschap,” zegt burgemeester Ward Kennes. In ontmoetingen met de Kastelse verenigingen en adviesraden stelden we vast dat er uitdagingen zijn waar ze mee worstelen. Van het aantrekken van nieuwe vrijwilligers tot het effectief communiceren van activiteiten. Deze uitdagingen vragen om een antwoord.”

Daarom organiseert de gemeente vier vormingen in de bibliotheek van Lichtaart, telkens van 19 tot 21 uur. De vzw Avansa geeft de drie eerste vormingen. “De dienst vrije tijd geeft de laatste vorming zelf om te laten zien wat de gemeente al aanbiedt ter ondersteuning van de verenigingen,” vertelt Rob Guns, schepen van jeugd.

De vormingen vinden plaats op :

  • maandag 18 maart: Nieuwe vrijwilligers aantrekken
  • vrijdag 26 april: Brainstormen, het creatieve denken
  • maandag 30 september: Alternatieve aandachtstrekkers
  • vrijdag 18 oktober: Vereniging in Kasterlee van A tot Z

“Deze vormingen zijn niet alleen een kans om waardevolle kennis op te doen, maar ook om te netwerken en ideeën uit te wisselen met gelijkgestemden uit het verenigingsleven,” aldus Guy Van de Perre, schepen van cultuur.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van de bibliotheek van Kasterlee (Grasduin), waar ook aanvullende informatie over de vormingen beschikbaar is (kasterlee.bibliotheek.be).

Deel dit artikel